Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 13 Şubat 2016

İŞKUR’dan Duygu Demeti Anaokulu’na destek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okul Öncesi Eğitim’ projesi kapsamında Ümraniye İŞKUR Hizmet Merkezi, Duygu Demeti Anaokulu ve Kreşi ile bir protokol imzaladı.

Ümraniye İŞKUR Hizmetleri Merkezi, Özel Duygu Demeti Anaokulu ve Kreşi ile gerçekleştirdiği protokolle Türkiye’de bir ilki başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okul Öncesi Eğitim’ projesinin temel mihenk taşlarından biri olan anaokulları, İŞKUR desteğiyle daha da kaliteli hale gelecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK ÜMRANİYE’DEN BAŞLADI

Gerçekleştirdiği faaliyetler ve gösterdiği çabalarla işgücü piyasasında etkin rol oynayan Ümraniye İŞKUR Hizmet Merkezi, Ümraniye Atakent Mahallesi’nde hizmet veren Duygu Demeti Anaokulu ve Kreşi ile bir protokol imzaladı. İmzalanan bu protokolle İŞKUR, eğitime de destek olduğu gibi, sosyal alanda da yeni bir adım atarak Türkiye’de bir ilki başlatmış oldu. Özel Duygu Demeti Anaokulu Kurucu Müdürü Rukiye Kutlu ile Ümraniye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Efiloğlu arasında imzalanan bu protokol; İŞKUR anaokulunun hizmetlerine ve ilerleyen dönemde de kurum içi dayanışmayı daha da artıracak. Yılsonuna kadar yürürlükte kalacak olan protokolden Ümraniye İŞKUR çalışanlarının yanı sıra Ümraniye Belediyesi ile Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ümraniye Müftülüğü personeli de faydalanacak.

“ÜMRANİYE İŞKUR OLARAK PROJEYE DESTEK VERDİK”

Yaptıkları protokolle, Kurum olarak sosyal alanda da yeni adım atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ümraniye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Efiloğlu, “Okul Öncesi Eğitim Projesi, Milli Eğitim Bakanlığımızın en çok önemsediği projelerinden biridir. Biz de, Ümraniye İŞKUR Hizmet Merkezi olarak, bu projeye destek ve katkı sunmak istedik. Dünyada en zor işin insan eğitimi olduğunu, insanın yetiştirilmesinin de ülkemiz istikbal ve ikbali için önemli olduğu bilincindeyiz. Çocuklarımızın emin ellerde eğitim görmesi ve hayata adapte olmasının ilk adımı olan okul öncesi eğitimin, güvenilir insanlar aracılığıyla bu hizmetlerin yürütülmesinin çok önem arz ettiği bilincindeyiz. Bu bilinçle imzalanan protokol gereği 1 kişinin ücretini ve SSK primini kurum olarak karşılamak suretiyle destek olmaya karar verdik. Bu protokolle Ümraniye ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların çalışanlarının faydalanmasını amaçladık. Desteğimiz ilerleyen zamanlarda artarak devam edecektir” diye konuştu.

“UMUYORUM Kİ BU GÜÇ BİRLİĞİ ÖRNEK OLUR”

Özel Duygu Demeti Anaokulu Kurucu Müdürü Rukiye Kutlu ise anaokulu ve kreş hizmetlerinin, normal eğitimden daha çok sorumluluk istediğine dikkat çekerek, “Geleceğimiz çocuklarımız okul ortamını buralarda tanıyorlar. Atalarımızın da dediği gibi ‘Ağaç yaş iken eğilir’, yani çocuklarımız; eğitimi, birlikte yaşamayı, sevmeyi, tanımayı, paylaşmayı, işbirliği yapmayı, el becerilerini geliştirmeyi, yemek yemeyi, uyumayı, onamayı ve sosyal kişilik kazanmayı bu çatı altında öğreniyorlar. Yeteneklerini keşfediyorlar, özgüveni artıyor. Çocuklarımız 12 yıllık zorunlu eğitime, sağlık ve öz güveni tam hazır birer birey haline geliyorlar. Bunun için; eğitmen kadrosu, eğitim sistemi ve mekân çok çok iyi olmalı. İŞKUR ile gerçekleştirdiğimiz bu protokolle üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum. İŞKUR gibi güçlü bir kurumun yanımızda olması bize güç verir. Umuyorum ki bu güç birliği örnek olur ve en kısa sürede tüm Türkiye geneline yayılır” dedi.

selyus