Ana Sayfa YAŞAM 12 Şubat 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı gününde de Gül’ün yanında

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt, İstanbul’da toprağa verildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin avlusunda Ahmet Özyurt için taziye çadırı kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu burada 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e taziyelerini ilettiler.

Cuma Namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci de katıldı.   

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Özyurt’un cenazesinin bulunduğu tabuta Gül, Erdoğan ve Davutoğlu da omuz verdi.

Özyurt’un cenazesi, defin için Sahrayıcedid Mezarlığı’na götürüldü.

                                                                                                                                                        

selyus