Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 4 Mayıs 2023

İstanbul Havalimanı 200 milyonuncu yolcusunu ağırladı

Avrupa’nın en büyük ve en yoğun havalimanlarından olan İGA İstanbul Havalimanı, 200 milyonuncu yolcusunu ağırladı. Havalimanın açıldığı 29 Ekim 2018’den bu zamana kadar ağırladığı 200 milyonuncu yolcu, Singapur’a giden Malezya vatandaşı Carine Lee oldu.

İstanbul Havalimanı’nın 200 milyonuncu yolcusu olan Carina Lee için dış hatlar gidiş katında tören düzenlendi. Törende Malezya vatandaşı yolcuya plaketi İGA İstanbul Havalimanı Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan verdi. Lee’ye plaketin yanı sıra Dutty Free’de kullanacağı hediye çeki ve 1 adet İGA PASS Premium üyeliği hediye edildi.

“5 SENE İÇİNDE 200 MİLYON YOLCUYA ULAŞTIK”

Törende konuşan İGA İstanbul Havalimanı Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan, “Bugün havalimanımızın 200 milyonuncu yolcusunu uğurlamaktan gurur duyuyoruz. Havalimanımız 29 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nın yeni evi olarak hizmete açıldı. 5 sene içerisinde 200 milyonuncu yolcuya ulaşmamız bizim için çok önemli. Burada şunu unutmamamız gerekir; iki sene boyunca pandemi nedeniyle yolcularımızı taşıyamadık” dedi.

selyus