Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 22 Eylül 2017

KOSGEB girişimciler sertifikalarını Başkan Can’ın elinden aldı

Ümraniye Belediyesinin İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği Meslek Edindirme ve KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik kurslarının sertifika programı gerçekleşti. Başkan Can, girişimcilerin sertifikalarını verdi.

Ümraniye Belediyesi’nin İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği ve Makineci, Aşçı Yardımcısı, Çocuk Bakım Elemanı kurslarını içeren Meslek Edindirme kurslarına katılan 58 öğrenci ve KOSGEB’le ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik kursuna katılan 249 öğrencinin sertifika aldığı program Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Programa; Ümraniye Belediye Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, İŞKUR Ümraniye Şube Müdürü Yaşar Efiloğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Türkân Öztürk, KOSGEB yetkilileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, kurslarda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Görev yeri değişen ve Ümraniye’deki görevi boyunca yaptığı katkılardan dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sunan İŞKUR Ümraniye Şube Müdürü Yaşar Efiloğlu da programda bir selamlama konuşması yaptı.

“ÜLKEMİZ SON 15 YILDA, ÖNCEKİ 80 YILDA GÖSTERDİĞİ GELİŞİMİN 3 KATINI GÖSTERDİ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kursiyerleri tebrik ederek başladığı konuşmasında “Vatandaşlarımıza sanat ve zanaat öğreterek onların kollarına altın bilezik taktığımızı düşünüyorum. Burada Meslek Edindirme Kurslarındaki kursiyerlerimize günlük 20 lira ve aylık 400 lira veriliyor ayrıca sigortaları yapılıyor. KOSGEB Girişimcilik kursu kursiyerlerimiz de sertifikalarını aldıktan sonra iş fikirleri ve projeleriyle kredi alarak girişimci olabiliyorlar. Bu imkânları sağladığı için Allah devletimizden razı olsun. Ülkemiz son 15 yılda, önceki 80 yılda gösterdiği gelişimin 3 katını gösterdi” diyerek millî birlik ve beraberliğin bu gelişimin devamındaki önemini anlattı.

Program; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve protokolün kursiyerlere Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını vermesinden sonra son buldu. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can programdan sonra; İHA ve DHA’ya kurslar hakkında röportaj verdi.

selyus