Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 5 Aralık 2015

Şeffaf Çekmeköy’ün şeffaf mutfakları..

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air’in iş birimi Diversey Care iş birliği ile hayata geçecek “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı Güvenilir İşletmeler” projesi tanıtıldı. Proje tanıtımına; Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan da katıldı. 

Çekmeköy Belediyesi ve profesyonel temizlik ve hijyen ürün sistemleri sektöründe çözümler üreten Sealed Air’in iş birimi Diversey Care, Çekmeköy’deki gıda güvenliğini sağlayacak ve hijyen standartlarını yükseltecek “Şeffaf Mutfak” projesini başlattı. Çekmeköy’de faaliyet gösteren yeme içme mekanlarını kapsayan proje ile işletmelerde hijyen koşullarının dünya standartlarına ulaştırılması, gıda güvenliği konusunda bilinç yaratılması ve tüketicide konuyla ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. Projenin bütününde ise üretici ve tüketici arasındaki kurulacak güven köprüsüyle Çekmeköy’ün ekonomik ve sosyal yapısının geliştirilmesi amaçlanıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Uzman ekiplerin danışmalık hizmeti verdiği proje, işletmelerin kendilerini objektif bir açıdan görebilmelerinin sağlanması esasına dayanıyor. Restoranlar, kafeler, kantinler,  tüm yiyecek ve içecek üretim-tüketim mekanlarını kapsayan projeye katılım, işletmenin tercihine bırakılıyor. Gönüllü olarak projeye dahil olan işletme, kendi şartları göz önünde bulundurularak gıda güvenliği ve hijyen konusunda uzman ekipler tarafından değerlendirilecek.  Ekiplerin analizlerinden sonra hazırlanacak raporla, işletmeler mevcut durumlarını görme fırsatı bulacaklar. Çıkan rapora göre, gerekli görülen düzenlemeler olursa, işletmelere tavsiyelerde bulunulacak. İncelemeler, düzenlemeler ve eğitimlerin ardından istenilen düzeye ulaşan işletmelere “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler Sertifikası ile Bayrağı” teslim edilecek. Süreç, belirli aralıklarla yapılacak ziyaretler ve eğitimlerle devam edecek.

ŞEFFAF MUTFAK BAYRAĞI TÜKETİCİ İÇİN GÜVEN SEMBOLÜ

Şeffaf Mutfak Bayrağını ve Sertifikasını alan işletmeler, güvenilirlik kimliğini tüketiciye ilan edecek. Gıda hizmeti alırken, işletmenin görünmeyen alanlarının da kendileri adına Şeffaf Mutfak ekipleri tarafından kontrol edildiğini bilen tüketiciler, ürün kalitesi ve insan sağlığına verilen değerden emin olarak yemeklerini yiyecekler.

İŞLETMELERDEN PROJEYE BÜYÜK İLGİ

Şeffaf Mutfak projesinin tanıtım toplantısına Çekmeköy’de faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri yoğun ilgi gösterdi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı geceye; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Proje Ortağı Sealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl, projenin iletişim sponsoru Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Altıparmak, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yüzlerce işletme sahibi katıldı.

Şeffaf Mutfak Projesi’nin Genel Koordinatörü ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, programın açılış konuşmasını yaparak projenin hedeflerini ve amaçlarını anlattı. Başkan Yardımcısı Çetin konuşmasında proje ortakları ve paydaşlarına da teşekkür etti.

Sealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl, “Sealed Air olarak, dünyada yaklaşık 175 ülkede profesyonel temizlik ve hijyen ürün/sistemleri sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Temel odak noktamız olan hijyen konusunda toplumlarda farkındalık yaratmak en önemli amaçlarımızdan bir tanesi. Çekmeköy Belediyesi ile gerçekleştireceğimiz Şeffaf Mutfak projesi ile de, ilçe halkına daha temiz ve daha sağlıklı bir gıda hizmeti verileceğine inanıyoruz ve bu projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” şeklinde görüşlerini iletti.

“ÇEKMEKÖY İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Projenin heyecanını Çekmeköy’deki işletmelerle paylaşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çekmeköy artan marka değeri ile her geçen gün İstanbulluların dikkatini çekiyor. İstanbul’un köklü geçmişe sahip ilçelerinden tercihli göç alan ilçemizin alt yapı ve üst yapı çalışmaları gibi kaliteli sosyal yaşam alanlarının oluşturulması konusunda da sorumluluk aldık. Çekmeköy’de yaşayan insanların, ilçelerinde alışveriş yapma imkanı bulması, ilçedeki gıda sektöründe hizmet veren işletmeleri tercih etmesi, 7’den 70’e her kesimden insanımızın aradığını bulabilmesi, bu sayede ilçenin ekonomik yapısının da kalkınmasıyla daha güçlü bir Çekmeköy için üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz. Bu bağlamda, Çekmeköy’de gıda sektöründe hizmet veren işletmeleri kapsayan bir projeye imza attık. Hijyen konusunda ürettiği çözümlerle dünya devleri arasında yer alan Sealed Air ile ilçemizdeki işletmelere danışmanlık hizmeti sunacağız. İşletmenin temizliğinden gıda güvenliğine, sunumundan vitrinine kadar birçok konuda değerlendirmelerin yapılacağı bu projede ana hedefimiz, işletmelerin hizmet kalitesinin artırılması, tüketicinin güven duyduğu mekanlarda gönül rahatlığıyla gıda alışverişini gerçekleştirmesi ve her iki tarafın memnuniyeti ile Çekmeköy’ün ekonomik ve sosyal yapısının geliştirilmesi” dedi. 

Projenin sembolü olan elma ile kürsüye gelen Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy’ün hafta sonları günü birlik turizmde yaşadığı hareketliliğe değinerek, “Bu proje sadece Çekmeköy halkına değil, İstanbul içinden Çekmeköy’e dinlenmeye ve yemek yemeğe gelen herkese fayda sağlayacak,” dedi.

 

selyus