Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 17 Mayıs 2024

Şile’de ‘Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi’ Paneli

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) 16 Mayıs’ta Ağva Kültür Merkezinde düzenlediği ve moderatörlüğünü ekonomist, gazeteci-yazar Meliha Okur’un yaptığı panelde KEDV kurucusu ve Genel Direktörü Şengül Akçar, KEDV temsilcisi Nurcan Dalga, ev sahibi Yıldız Yolu Kadın Kooperatifi ve Riva Kadın Kooperatifi biraraya geldi.

Meliha Okur ‘yeşil yakalı gastronomi yaratın’ vurgusu ile kooperatiflerin sağlıklı gıda konusunda öncülük etmeleri zaruriyetini, önümüzdeki yapay zeka döneminin kadın kooperatifleri ve girişimcileri açısından da fırsatlara gebe olduğunu anlattı.

Yoğun bir izleyici katılımıyla, ilgiyle izlenen panelde zaman zaman izleyiciler de söz aldılar. Riva, Şile ve Ağva’dan gelen izleyicilerin yanında Şile Belediye Başkan Yardımcısı Berna Avcı ile kadın çalışmalarına destek olan Şile Belediye Başkanının eşi Gülay Kabadayı da kadınların güçlenmesi alanında yardım ve desteklerini sunacakları görüşlerini özetle aktardılar.

Yıldız Yolu Kadın Kooperatifi Başkanı Nuran Bakay kooperatifin doğuş ve çalışmaları, vizyon ve misyonları hakkında bilgi verdikten sonra KEDV ile yürütülen ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ projesi kapsamında yürütülen finansal Eğitim seminerlerini ve kazanımlarını aktardı.

Riva Kadın Kooperatifi Başkanı Esra İspalarlı Erson finansal güç, kadınların kooperatiflere bakışı ve katılımlarını değerlendirdi.

Konuşmacılardan Yıldız Yolu K.K.Baskan Yardımcısı Rabia Özkaraca Över de Şile’nin coğrafi işarete sahip geleneksel dokuma faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Riva K.K. kurucu Başkanı Ufuk Yoğuran endemik, tıbbi ıtırlı bitki ürünleri ve piyasa güvenilirliği ile kooperatiflerin kadınların sosyal hayata katılımına nasıl destek olduğunun altını çizdi.

İzleyiciler arasında bulunan tüm girişimci konuklar birbirleri ile dayanışma yaratma şansını elde ettiler.

İlginizi çekebilir

MÜSİAD-İTO GERGİNLİĞİ

MÜSİAD-İTO GERGİNLİĞİ

selyus