Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 15 Ağustos 2022

TOGG fabrikasının açılışı çok özel günde gerçekleşecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerli otomobil Togg’un fabrikasının 29 Ekim’de açılacağını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacak” dedi.

Bartın ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023 seçimlerini kazandıklarında Türkiye’nin geleceğinin çok daha aydınlık olacağını dile getirdi.

Bakan Varank,Türkiye’de yapılmamışları yaptıklarını, plan ve projelerinin muhalefetin yanına bile yanaşamayacağı ufukta olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamışları yaptıklarını açıklayan Varank, ”Biz bugün Türkiye’nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız, işte 29 Ekim geliyor. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız. Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacaklar” diye konuştu.

‘MUTLAKA UZAY ÇALIŞMASI YAPMALIYIZ’

Muhalefetin ülkeye verebileceği hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Bakan Varank, “Biz diyoruz ki; uzayda bir yarış var, Türkiye asla bu yarıştan geri kalmamalı, eğer Türkiye’nin geleceğini ipotek altında bırakmak istemiyorsak, mutlaka uzay çalışması yapmalıyız” dedi.

 

 

selyus