Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 25 Ağustos 2017

Ümraniye Belediyesi zirvenin ev sahibi idi

Hürriyet Gazetesi tarafından gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektörün sorunlarının çözümüne destek sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Sign of The City Awards-Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin 12’ncisi, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ev sahipliğinde Ümraniye Hekimbaşı Tarihi Av Köşkü’nde gerçekleştirildi.

MARKA FİRMA SAHİPLERİ TOPLANTIDA

Bu yıl 12. Gelişen Bölgeler Zirvesi programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Mürteza Zengin, Can Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür ve Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi İsa Ünal, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Oryataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarları Vahap Munyar ile Uğur Gürses, Hürriyet Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur katıldı.

Zirve öncesi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, misafirlere toplantının yapılacağı Av Köşkü’nü gezdirerek tarihi hakkında bilgiler verdi.

“12. GELİŞEN BÖLGELER ZİRVESİNİN AMACININ BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK”

Bu yıl 12. Gelişen Bölgeler Zirvesi toplantısının açılış konuşmasını yapan Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Ümraniye’de gerçekleştirilen 12. Gelişen Bölgeler Zirvesinin amacının bölgenin gelişimine katkı sağlamak ve faaliyet gösteren firmaları tanıtarak varsa problemlerin çözüme kavuşturulması olduğunu söyledi. Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmalarını sonlandırdı.

“ZİRVELERİ, TÜRKİYE’DE GELİŞME GÖSTEREN ŞEHİRLERDE GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Ardından söz alan Hürriyet Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz, “Hürriyet dünyası olarak yaptığımız 12. Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin yeri Ümraniye oldu” diyerek zirvenin düzenlenme nedenlerinden ve amaçlarından bahsetti. Zirveleri, Türkiye’de gelişme gösteren şehirlerde gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan Gürcan Korkmaz, toplantıya ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve katılımlarından dolayı konuklara teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN SON YILLARDAKİ İTHALAT, İHRACAT VE BÜYÜMESİNİ ANLATTILAR

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarları Uğur Gürses ve Vahap Munyar, Türkiye ve Avrupa’nın geçmiş dönemden günümüze kadar olan süreçteki ekonomisinden bahsederek, gayrımenkul sektörü hakkında bilgi verdiler. Türkiye’nin Dünya ile ekonomik ilişkilerini anlatarak İstanbul’un ekonomi yönünden neden göç verdiğini, Türkiye’nin son yıllardaki ithalat, ihracat ve büyümesini anlattılar. Ayrıca Ümraniye’nin ulaşım noktalarının kesişimin de olduğunu söyleyerek, emlak sektöründe cazibe merkezlerinden biri hâline geldiğini dile getirdiler.

Zirveye katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Oryataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Can Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, yükselen Ümraniye’nin geçmişten günümüze gelişimi, coğrafi konumu ve ekonomisi hakkında düşüncelerini ifade ederek, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Hürriyet grubu ve toplantıda ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkürlerini sundular.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın konuşmalarından önce Ümraniye Belediyesi’nin faaliyet ve hizmetlerini içeren kısa bir video gösterimi sunuldu. Ardından sunum gösterisi ile birlikte Ümraniye Belediyesi’nin faaliyet ve hizmetlerini anlattı. Programın kendisine sunulduğu zaman memnuniyetle karşıladığını ifade eden Başkan Can,“Ümraniye’yi bir kez daha anlatma fırsatı bulduk ve programa katkı sağlarsak da memnun oluruz”

“4500 HEKTAR ARAZİSİ OLAN BİR İLÇEYİZ”

Daha sonra Ümraniye’nin coğrafi konumundan bahseden Başkan Hasan Can, “4500 hektar arazisi olan bir ilçeyiz. Bizden giden mahallelerin acil belediye hizmetlerini sistemleri oturuncaya kadar karşıladık” dedi. Ardından Ümraniye’nin yeni çıkan kanunla birlikte değişen sınırlarından bahsederek nüfusu hakkında değerlendirme yaptı.

Eskiden bayram alışverişlerinin Avrupa Yakası ve belli başlı birkaç ilçede yapıldığını söyleyen Başkan Hasan Can, “Çevredeki ilçeler Ümraniye’ye alışverişe geliyor ve Alemdağ Caddesi ekonomi dergilerinin de tespit ettiği üzere İstanbul’un en pahalı kiralık dükkânlarının olduğu ve en çok cironun yapıldığı alışveriş caddesi haline geldi”

Başkan Hasan Can yeni yapılacak üç katlı tren hattı olan tüp geçidinin de Ümraniye’den geçeceğini vurgulayarak “Bir şehrin büyümesi açısından fevkalade ehemmiyet arz eden bir konu oldu” dedi.

“İÇİN 14 YIL ÖNCEKİ ÜMRANİYE’Yİ İYİ BİLMEK GEREK”

Ümraniye’nin gelişip gelişmediğini anlamak için 14 yıl önceki Ümraniye’yi iyi bilmek gerektiğini söyleyen Başkan Hasan Can, “Ümraniye’ye birçok hizmet yapmak nasip oldu, siz gayret edersiniz başarıyı verecek olan Allah’tır. Göreve geldiğimizden itibaren Ümraniye’nin tarihi ismini değil, çalışarak inşallah kaderini değiştireceğimizi söyledik. İkinci söylediğimiz cümle ise Ümraniye’yi sanayi merkezinden çıkarıp ticaret merkezi haline getireceğimizdi. Üçüncü söylediğimiz cümle ise Ümraniye’yi turizmden pay alan ilçe haline getirmekti ve Allah nasip etti hepsini yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI GELİŞEN ŞEHRİNİN ÜMRANİYE

Daha sonra Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin geçmişte yaşadığı çöp patlamasından, günümüze kadarki gelen büyük değişimini açıklayarak, Türkiye’nin en hızlı gelişen şehrinin Ümraniye olduğunu söyleyerek ciddi bir gelişme kaydettiklerini belirtti. İstanbul’un finans merkezi ve kentsel dönüşümün öncüsünün de Ümraniye olduğunu da sözlerine ekledi.

Ümraniye’nin kentsel dönüşümünden de bahseden Başkan Hasan Can, “10 sene sonra inşallah burası çok daha güzel bir yer olacak”

Ayrıca İstanbul’un temiz şehirlerinden birinin Ümraniye olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin en iyi hizmetlerini veren belediyelerden birisiyiz” diyen Başkan Hasan Can Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı bir diğer hizmet olan sosyal marketler hakkında da bilgi vererek amaçlarının sosyal marketlerin sayısını dörde çıkarmak olduğunu söyledi.

“400’ÜN ÜZERİNDE KALICI ESERLERİMİZ VAR”

Fiziki gelişim, kurumsal gelişim ve toplumsal gelişim üzerinden hareket ettiklerini söyledi. Ümraniye’nin imar planlarına da değinen Başkan Hasan Can “Nazım planını uyguladığımızdan itibaren Ümraniye’de inşaat sektörü satışları yükseldi.  14 yıl evvel Ümraniye’den olmayan, bizzat bizim yaptığımız 400’ün üzerinde kalıcı eserlerimiz var. Kalıcı eser derken bina türü eserleri sayıyoruz. Belediyenin bütçesi şehrin bütçesidir mantığıyla hareket ediyoruz. 270 bin metrekare civarında parkımız; bugün 900 bin metrekare park haline geldi. Çeşitli hizmet binaları ve kurumların yapımına da katkı sağladık. Şuanda inşaatı devam eden ya da başlamak üzere olan 6 tane okulumuz var ve önümüzdeki sene de inşallah 6-7 arası okul yapmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak “Şehrin neye ihtiyacı varsa onun yapmanın gayreti içinde olduk. Şehrin yüzde 65’ini yenilemiş bir belediye kadrosuna sahibiz. Ümraniye’de 80 ile 85 bin arası çürük ve eski daireyi 14 yıl içerisinde yeniledik” şeklinde konuştu.

“ÜMRANİYE SPOR’UN 5 KURUŞ BORCU YOK”

Başkan Hasan Can son olarak bütün bu hizmetleri yaparak Ümraniye Belediyesi’nin ve Ümraniyespor’un devletin hiçbir kurumuna 5 kuruş borcu olmadığını söyledi ve programın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

MİLLETVEKİLİ ZENGİN’DEN BAŞKAN CAN’A TEŞEKKÜR

AK Parti İstanbul Milletvekili Mürteza Zengin, “Sayın Cumhurbaşkanımız batı ve tüm dünya ile büyük bir mücadele içerisindedir. Bu mücadele Türkiye’nin menfaatlerini korumak için yapılan bir mücadeledir. Türkiye’nin her birimde iyileşmesi için kim nasıl katkı sunabilecekse onu görüp değerlendirmek istiyoruz. Böylesine ortamlar aslında böyle bir zenginliğin oluşmasında Ülke açısından çok daha büyük katkı sağlayacaktır. Bu toplantı siyasetin güncel sıcaklığı içerisinde bunların konuşuluyor olması son derece faydalı olmuştur. Bizlere ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu tür toplantıların devamını diliyorum” dedi.

Zirve sonrası program, Başkan Hasan Can ile soru cevap şeklinde devam etti. Daha sonra 12. Gelişen Bölgeler Zirvesi’nde toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Hasan Can’a misafirperverliğinden dolayı Hürriyet grubu bir teşekkür plaketi takdim etti.

selyus