Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Eylül 2016

Üsküdar Belediyesi’nin öncülüğünde Anadolu Yakası’nın en büyük teknoparkı yapılacak

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman ile Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük teknoparkı için protokolünü imzaladılar.

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi öncülüğünde İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük teknoparkı kuruluyor.

Kurulacak olan teknopark kapsamında, teknolojik bilginin üretilmesi, üretilen bilginin ticarileştirilmesi, üründe ve üretim yöntemlerinde ürün kalitesi ve standartların yükseltilmesi, verimliliği artıracak ve üretim maliyetlerini düşürecek yeniliklerin geliştirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunun sağlanması ve araştırmacılara iş imkânlarının sağlanması gibi hedeflerin uygulama sahasına konması öngörülüyor.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’i ziyareti ve proje protokolünün imzalanması sırasında, Teknopark projesine yer tahsisinin Bakanlar Kurulu’nun onayıyla belirleneceğini ifade etti. Karaman, bu teknoparkın Türkiye’nin gelişimine önemli katkılar sunacağına dikkat çekti.

Özellikle mühendislikle tıbbın kesiştiği alanlara öncelik verileceğini belirten Karaman, Türkiye’nin gelişmeye ihtiyacı olan Biomedical alanına ağırlık verileceğini vurguladı.

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi öncülüğündeki teknopark projesine; MÜSİAD, TÜBİTAK, Ümraniye Belediyesi, Albaraka Türk Katılım A.Ş. ve Tuzla Belediyesi de destek veren kurumlar arasında yer alıyor.

selyus