Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 5 Ocak 2020

Üsküdarlı Rizelilerden “Türkiye’nin Otomobili”ne tam destek

Üsküdar Rizeliler Derneği, yerli otomobile destek açıklamasına katılan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Nuri Demirağ’ın devrim otomobilinin başına gelen bu devrin otomobilinin başına gelmeyecek. Bunun sahibi millettir. Hepimiz bunu sahipleniriz” diye konuştu. Dernek Başkanı Hasan Tek ise: “TOGG’un küresel otomobil dünyasının yeni liginde Türkiye’yi gururla temsil edeceğine inancımız tamdır” dedi.

Üsküdar Rizeliler Derneği, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanıtımını yaptığı Türkiye’nin Otomobili projesine tam destek verdiğini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Hasan Tek’in öncülüğünde gerçekleşen basın toplantısına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İstanbul Rizeli Taksiciler Platformu da katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Tek, “Üsküdar Rizeliler Derneği olarak önceliğimiz hemşerilerimiz arasındaki dayanışmayı sağlamak ve kültürümüzü nesilden nesile aktarmaktır.

Üsküdar Rizeliler Derneği olarak bu örnekler bağlamında başta Üsküdar’ımıza, ülkemizde yapılan, yapılması planlanan hizmetlerin destekçisiyiz. Ülkemizin çok önceleri yapmak istediği fakat gerçekleştiremediği “Devrim” adıyla anılan milli otomobilin projesi iç ve dış mihraklar dolayısı ile sekteye uğramıştır. Bugün ise devrin otomobilini yapıyoruz. Üsküdar Rizeliler olarak milletimizin geleceğini, ihracat ekonomisine çok büyük katkıları olacağına inandığımız milli ve yerli devrin otomobiline destek olmak için bu toplantıyı tertip ettik.

Üsküdar Rizeliler olarak Rize’nin plakası olan 53 adet SUV, İstanbul Rizeli Taksiciler Platformu Başkanı Muhammet Çavuşoğlu kardeşimizde 14 adet Sedan otomobili ön sipariş vererek TOGG projesine destek olacağız. 14 ve 53 ardı sıra yazıldığında güzel şehrimiz İstanbul’un fethedildiği tarih olan 1453’ü simgelemektedir.

Yeniliğe yolculuğun aynı zamanda yeni lige yolculuk olduğunu TOGG’un küresel otomobil dünyasının yeni liginde Türkiye’yi gururla temsil edeceğine inancımız tamdır. Yeniliğe yolculuğumuza destek olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

“NURİ DEMİRAĞ’IN DEVRİM OTOMOBİLİNİN BAŞINA GELEN BU DEVRİN OTOMOBİLİNİN BAŞINA GELMEYECEK”

Üsküdar Kaymakamı Demiryürek ise: “Yerli olan, milli olan her şeyin arkasındayız, sağındayız, solundayız. Allah razı olsun yapandan, ön ayak olandan, destek verenden. Bugün burada Rizelilerin verdiği bu desteği de çok anlamlı buluyorum. Biz ne kadar sahiplenirsek, ne kadar bu işin arkasına ve önüne düşersek bu araç üretim bandından daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Nuri Demirağ’ın “Devrim Otomobili”nin başına gelen bu “Devrin Otomobili”nin başına gelmeyecek inşallah. Bunun sahibi millettir. Hepimiz bunu sahipleniriz” diye konuştu.

selyus