Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mart 2015

AK Parti’de adayların son durumu!

Üst Kurul, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Bugüne kadar gelinen noktaya bakılacak olursa STK temayülü hariç doğru bir süreç yürütüldü.

AK Parti Genel Merkez tarafından oluşturulan alt kurullar, çalışmalarını tamlayarak, dosyaları AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığını yaptığı üst kurula teslim ettiler.

En ince ayrıntısına kadar detayların bulunduğu aday adayları dosyalarını teslim alan üst kurulun milletvekili adaylarının tespitine ilişkin yaptığı toplantıya AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kurul, 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adaylarını belirleyecek ve 7 Nisan’da YSK’ya sunulacak nihai liste oluşturulacak.

LİSTEYE GİRMEK ASLANIN MİDESİNDE!

İstanbul 1. Bölge, 477 aday adayı ile 81 ilde birinci sırada bulunuyor. 31 kişilik aday listesiyle de Türkiye’de en fazla Milletvekili çıkaran 1. Bölgede, Mustafa Şentop, M. Belma Satır, İdris Güllüce, Metin Külünk, Osman Boyraz, Süleyman Soylu, Erol Kaya, Oktay Saral gibi önemli isimlerin ilk sıralarda olacağını, ayrıca partiyi dişiyle tırnağıyla kurup bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi RTE’nin ve yine Başbakan Davutoğlu’nun da önlerde birkaç isim yazacaklarını düşündüğümzde aday adaylarının listeye girmesi aslanın değil ağzında tam midesinin alt  kısmında. Tabi burada isim vermek doğru olur mu ama, Mehmet Ali Şahin’in başkanlığını yaptığı 1. komisyonla yapılan görüşmelerde önemli izlenimler bırakan donanımlı aday adaylarından: Erkan Kandemir, Kemal Akar, Faruk Bilal Şener, Mehmet Genç, Adem Sefer, Şeyma Yıldırım Doğucu, Hurşit Yıldırım, Ayşe Gül Esra Atik, Mustafa Demiral, Kadir Gurbetçi, Veli Dalbudak, Sinan Aktaş, Serkan Bayram, Zehra Karadeniz, Fatma Varank, Hulusi Şentürk, Şebnem Kocakelçi, Behiye Eker Albayrak, Coşkun Özden, Mehmet Duman, Mirze Şimşek, Bilal Topçu, Nimetullah Topu, Turgay Kılıç, Giyaseddin Gergin, Gülşen Yiğit, Abdulkadir Cebecioğlu, Azmi Ekinci, Edibe Sözen, Necmettin Birinci, Elif Esen, Fatih Kablan, Temurhan Yıldız gibi isimlerin büyük bir çoğunluğunun, 1. bölgenin şerefli ve onurlu 31 kişilik listesine gireceğini tahmin ediyoruz. Bazı haber siteleri gibi bu isimler mutlak doğrudur diye de iddia etmiyoruz. İsmini yazmadığımız mevcut Milletvekillerinden ve Milletvekili Aday Adaylarından da listeye giren isimler olabilir. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak tüm isimlere başarılar dileriz..  

Etiketler:
selyus