Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 20 Kasım 2021

Azerbaycanlı ressam Hicran Alioğlu, Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de

Üsküdar Belediyesi, Azerbaycanlı sanatçı Hicran Alioğlu’nun İstanbul’u anlatan sulu boya resimlerinin yer aldığı ‘Öykülerim’ sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Programa Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Esat Kalay da katılarak sergiyi gezdi. 

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen, Azerbaycanlı sanatçı Hicran Alioğlu’nun sulu boya eserlerinin yer aldığı ‘Öykülerim’ sergisi açıldı. Etkinlikte, Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Esat Kalay ve sanatçı Hicran Alioğlu vatandaşları selamlayarak konuşma yaptı. Sanatçı Hicran Alioğlu’na hediye takdim edilmesi ve açılış kurdelesi kesiminin ardından sergi sanatseverler ile buluştu. Üsküdar Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de sergilenen, şehir ve insan manzaralarından oluşan, şehrin tüm güzelliklerini gözler önüne seren eserler sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Öykülerim Sergisi, 19 Kasım- 12 Aralık tarihleri arasında, Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de ücretsiz ziyaret edilebilecek.

“SULU BOYA, GÖZDE SANATLAR İÇİNDE EN ZOR OLANLARDAN BİRİDİR”

Günün anlam ve önemine dair açıklama yapan sanatçı Hicran Alioğlu, “Tabii dokuz senedir sulu boya yapıyoruz. Bu bizim kaçıncı sergimiz olduğunu bilmiyoruz ama bu konuda Üsküdar Belediyesi’nde yaptığım ilk sergi. Gayet memnunum. Çok güzel ağırladılar sağ olsunlar. Sergi de çok güzel geçiyor. Sanatçı arkadaşlarım, hocalar, tanıdığım dostlar, tanımadığım herkese teşekkür ediyorum. Çünkü takdir ediyorlar, beğeniyorlar. Demek ki yaptığımız emek boşuna gitmemiş. Herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte inşallah başka bir proje de düşünüyoruz. Çünkü sulu boya her zaman söylediğim gibi gözde sanatlar içinde en zor olanlardan biridir” ifadelerini kullandı.

selyus