Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 14 Kasım 2016

Bağcılar’da Çocuk Kitapları Fuarı

Bağcılar’da “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ve “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle Çocuk Kitapları Fuarı düzenlenecek.

Bağcılar Belediyesi tarafından 15-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Çocuk Kitapları Fuarı’nda birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilecek. Dünya Çocuk Hakları Günü Paneli düzenlenecek, resim sergisi açılacak, çocuk kitabı yazarları minik okuyucuları için kitaplarını imzalayacak. Sinevizyon gösterimi ile “Çocuk Olmak Hakkım” konulu panel düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek 15. Çocuk Şurası’nda çocuklar değişik konularda sunum yapacak.

Etkinliklerde yine iç savaşlar yaşayan, toprakları işgal altında olan, zulüm gören coğrafyalarda yaşayan Filistinli, Suriyeli, Doğu Türkistanlı, Afrikalı çocuklar, “Çocuk Olmak Hakkım” konulu panelde yaşadıkları yokluk ve sıkıntılar ile yapılan zulümleri anlatacak.

Bağcılar Belediyesi, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ve “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle 15-20 Kasım tarihleri arasında Çocuk Kitapları Fuarı’nı hizmete sunacak.

Çocuk Kitap Fuarı’nın resmi açılışı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törenle yapılacak. Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

selyus