Ana Sayfa EĞİTİM 14 Kasım 2016

Osmanlı Tarihini öğretmek Osmanlı Ocakları’na mı kaldı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na buradan sormak istiyoruz: Osmanlı kültür ve medeniyetinin öğrenilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismimi kullanarak pirim yapmasınlar diyerek tepki koyduğu Osmanlı Ocakları’na mı kaldı? Milli Eğitim Bakanlığı’nın Osmanlı Tarihini öğretecek öğretmenleri yok mu?

Osmanlı kültürünü yaşamak ve yaşatmak amacıyla kurulduklarını söylenen Osmanlı Ocakları, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, liselerde Osmanlı kültür ve medeniyetinin öğrenilmesi konusunda seminerlere başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismimi kullanarak pirim yapmasınlar diyerek tepki koyduğu Osmanlı Ocakları’nın verdiği bu eğitimlerden Milli Eğitim Bakanlığı’nı haberi var mı?

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle tüm liseleri kapsayacak olan seminerlerin birincisi Anadolu imam hatip lisesinde yapıldı. Yapılmasına yapıldı da; bu Osmanlı Ocakları’nın Osmanlı Tarihini anlatacak yeterli bilgileri ve yetkileri var mı? Sadece İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün izni yeterli mi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinli resmi bir evrakları bulunuyor mu?

İlk seminere, Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürü, Ceylanpınar Kaymakamı, Ceylanpınar İlçe Müftüsü ve Ceylanpınar Osmanlı Ocakları İlçe Başkanı’nın ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Bu tür seminerlerin sadece Ceylanpınar’da değil yurt genelinde bir çok lisede de yapılacağı bildirildi.

selyus