Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 22 Nisan 2017

Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın 3.’sü açıldı

Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye’de alanında ilk ve tek olarak düzenlenen 3. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı yapıldı. Fuar, 22-30 Nisan tarihleri arasında açık olacak.

Bu yıl “Geleceğe yön verenler” temasıyla düzenlenen fuarda 75 yayın evi ve 75 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak. Alanda hafta boyunca masal saatleri, kukla gösterileri, meslek tiyatroları olmak üzere 150 etkinlik ve söyleşi yer alacak. Tarih boyunca keşif ve icatlarıyla, insanlığa katkıda bulunan önemli şahsiyetler tiyatral etkinliklerle canlandırılacak.

Beykoz sahilindeki fuarın açılışı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Yakup Özbek, Salim Öztürk, Tacettin Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Müftüsü Ali Efe, Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Münir Üstün, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, yazar Gülten Dayıoğlu ve çocuklarla birlikte yapıldı.

 

“TEMENNİMİZ BÜTÜN ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜN GÜLMESİDİR”

Fuarın açılışını yapan Başkan Çelikbilek: “Hepinizi 23 Nisan Bayramın arifesinde burada karşılıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Temennimiz bütün çocukların yüzünün gülmesidir. Yeryüzünde ağlayan çocuk olmasın. Çocuk ağlarsa dünya ağlar. Çocuk mutlu olursa dünya mutlu olur. Dünya’da maalesef terör nedeniyle çocukların yüzleri gülmüyor. Bu kitap fuarı tüm bunlara karşı sevgi ve kardeşliğin olduğu eserlerin sunulduğu bir fuar olacak. Bugün 3.’sünü açtığımız fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“ÜLKEMİZDE KİTAP OKUMA ORANI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de: “Dijital teknolojiden şikâyet etsek de kitap okuma oranları ülkemizde her geçen gün artıyor. Eli kalem tutanların sayısı da artıyor. Cemil Meriç ‘Kitap okumak zekâyı kibarlaştırır’ der. Kibar zekâlı çocukların da bütün dünyayı kibarlaştıracağını bilerek kitap okumaya devam diyorum” şeklinde konuştu.

Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Münir Üstün de konuşmasında Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın, Bolonya’dan sonra Dünya’da ikinci olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri çocuklarla birlikte açılış kurdelesi kesildi ve fuar alanı gezildi.

3. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, 30 Nisan 2017 tarihine kadar her gün 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

İlginizi çekebilir

Yusuf Kaplan Ümraniye’de

Yusuf Kaplan Ümraniye’de

selyus