Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 16 Nisan 2016

Beykoz’da turizm haftası başladı

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 40. Turizm Haftası etkinlikleri Beykoz’da başladı.

Beykoz’un kültür ve doğa mirası ile gelişen turizm vizyonuna vurgu yapılacak etkinliklerle dolu hafta kapsamında doğa gezileri, fotoğraf turları, cam şovları, yarışmalar, uçurtma festivali ve bir de çalıştay yer alıyor.

Tarihi Kanlıca Meydanı’nda yapılan açılışa İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Küçük Oteller Başkanı Yavuz Dilmen, Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu, Skal Kulübü Başkanı Bahar Birinci, turizmciler, rehberler ve ilçe sakinleri katıldı.

“İSTANBUL’UN TURİZM ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR”

Turizm anlayışının son yıllarda değiştiğini vurgulayan İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın: “İstanbul’da turizm denilince aklımıza yabancı turistler, sıcak mevsim, Tarihi Yarımada, Beyoğlu, müzelere giriş çıkışlar geliyordu. Bu değişiyor, artık tüm İstanbul turizm alanı ve 365 gün turizm zamanı. Beykoz’da turizm alanında çok büyük bir gayret var. Başkanımızı ziyaretimde bana çok özel projelerden bahsetti. Beykoz’da her şey bitmiş sadece turisti çekmek kalmış. İnşaallah 1 yıl sonra Beykoz’a geldiğimizde turizmle ilgili çok olumlu şeyler duyacağız.” dedi.

“BEYKOZ DÜNYA’NIN EN GÜZEL YERİ”

Kaymakam Ahmet Katırcı da: “Beykoz Dünya’nın en güzel yeri. Bizlerde bir özellik vardır, yaşadığımız yerin kıymetini bilmeyiz. Beykoz’un çok değişik özellikleri var. Hem şehrin içinde hem de dışındasınız. Önünüz deniz, arkanız orman. Bu güzelliklerin kıymetini bilmek gerekir. Beykoz’un tarihi, tabiatı, kültürü ve insanı var. İstanbul’da artık turizm destinasyonunu değiştirmek ve geliştirmek lazım. Beykoz bu anlamda biçilmiş kaftan” şeklinde konuştu. 

“BEYKOZ’UN HER KÖŞESİ TURİZM CENNETİ”

Turizm Haftası’na ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten Başkan Yücel Çelikbilek: “Beykoz İstanbul’da turizm alanında çok özel bir yere sahip. İlçemizin her köşesi turizm cenneti sayılabilir. Beykoz bugün tarihi filmlerin çekildiği mekânlara ev sahipliği yapıyor. Riva’yı merak etmeyen yok. İlçemizde merak edilecek, tarihi ve kültürel daha pek çok nokta var. Turizmde artık mekânlar klasikleşti, yeni mekânlarla, rotalarla zenginleştirmek gerekir. Turizm için gereken unsurların tümü burada fazlasıyla mevcut.” diyerek tüm İstanbulluları 24 Nisan’da Beykoz etabı yapılacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve 16 Nisan’da açılacak 2. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’na davet etti.

Başkan Çelikbilek konuşmasının ardında katkıları dolayısıyla Nedret Apaydın’a çeşm-i bülbül hediye ederek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Beykoz Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Aydın Yöresi’ne ait Zeybek ve halk oyunları sergilediği açılış kapsamında Cam Show aracı da gün boyu sıcak cam gösterisi sundu.

Açılışın ardından katılımcılarla Boğaz’da tekne turu, Cam Ocağı,  Polonezköy Tabiat Parkı ve Kelebek Çiftliği gezileri yapıldı.

selyus