Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 12 Ocak 2016

Beykozlular Sezai Karakoç için buluştu

Beykoz Belediyesi, bir döneme damgasını vuran üstad, şair ve yazar “Sezai Karakoç’a Saygı Gecesi” düzenledi. Programda Karakoç’un, toplumda çığır açmış kişiliği, hatıraları, fikri ve edebi mücadelesi konuşulduğu ve iz bırakan şiirleri seslendirildiği geceye, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve çok sayıda şiir seven katıldı.

Beykoz Belediyesi, bir döneme damgasını vuran üstad, şair ve yazar “Sezai Karakoç’a Saygı Gecesi” düzenledi. Programda Karakoç’un, toplumda çığır açmış kişiliği, hatıraları, fikri ve edebi mücadelesi konuşuldu, iz bırakan şiirleri seslendirildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve çok sayıda şiir seven katıldı. Düzenlenen saygı gecesinde, Karakoç’ un sanatı ve düşüncesi, bir devre mühür vuran şairliği, fikir hayatı, şiirden romana, hikâyeden piyese kadar edebiyatın her alanında verdiği eserlerin yanı sıra siyasetçi özellikleri de anlatıldı.

Programa Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile şairler Aykut Nasip Kelebek, Zafer Acar, Seyfettin Ünlü ve Abdullah İlkan konuşmacı olarak katıldı.

Şairler tarafından yapılan konuşmalarda, Sezai Karakoç’un sadece kalemi ve mısralarıyla değil, dünyevi anlamda güne teslim olmayan kültürümüzün örnek alınacak insanlarından biri olduğu, üstad Necip Fazıl’ın şiirlerinden etkilenen ve birey olarak münzevi bir yaşamı kabul etmiş, dirilişin ancak büyük ruhlarla, ideallerle gerçekleşeceğine inanmış büyük bir dava adamı olduğu da anlatıldı.

MUHARREM KAŞITOĞLU,  “ALLAH BÖYLE KÜLTÜR-SANAT DOSTLARININ SAYISINI ARTTIRSIN”

Programda üstad Sezai Karakoç’a olan hayranlığını dile getiren Başkan Yardımcısı Kaşıtoğlu, “Adam gibi adam, düşüncelerini evirmeden çevirmeden dosdoğru söyleyen adam. Ticari kaybı gözetmemiş ve bu nedenle kitaplarının ticari olarak satılmasını istememiştir. Çünkü kitabın satış sayısı değil zekâ açısından bir yere gelmesi gerektiğini, anlaşılması ve bu şekilde eserlerden faydalanılması gerektiğini düşünmüştür” diyerek, Karakoç’un diğer edebiyatçılardan farklı bir yönü olduğunu söyledi. Kaşıtoğlu programa katılanlara teşekkür ederek, “Allah böyle şairlerin, sizler gibi kültür-sanat dostlarının sayısını arttırsın” dedi.

Programa katılan şairler, edebiyat dünyamızın dev çınarlarından Sezai Karakoç gibi değerler için düzenlenen programlar için Beykoz Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

İlginizi çekebilir

Üsküdarlı Özemre anıldı

Üsküdarlı Özemre anıldı

selyus