Ana Sayfa EDEBİYAT 4 Ekim 2018

Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımız her şeyin en güzeline layik”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Eserler her yerde elbette ki çok güzel ama Üsküdar’da bir başa güzel. Üsküdar’ımız her şeyin en güzeline layik ve en güzelini fazlasıyla hak ediyor. Üsküdar İstanbul’un kültür yakası. Nasıl ki İstanbul dünyanın en güzel, en anlamlı, en tarihi ve en derin zenginlikleri olan bir dünya şehir ise, evet Üsküdar’da İstanbul’un adeta özeti.”

Üsküdar Belediyesi önemli bir eseri daha hayata geçirdi. Uzun yıllar Üsküdar Evlendirme Dairesi olarak kullanılan mekan, sanat mimarlarının elinden geçerek görkemli bir hal aldı. Bağlarbaşı’nda bulunan Nevmekan’ın ikincisi yeni Nevmekan Sahil’in iç konsepti daha sanatsal bir görüntü veriyor.

Ünlü Ebru hocası Hikmet Barutçigil’in “Ebrunun Nev hali” isimli ebru sergisiyle birlikte açılan Nevmekan Sahil, Üsküdarlılarla da buluşmuş oldu.

Bu güzel mekanın açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan da katıldı.

ÜSKÜDAR, BİR HOŞGÖRÜ ŞEHRİ, BİR TAHAMMÜL ŞEHRİ, BİR PAYLAŞIM ŞEHİR

Açılışta bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımız elbette ki bir tarih, kültür ve sanat şehri. Eserler her yerde elbette ki çok güzel ama Üsküdar’da bir başa güzel. Üsküdar’ımız her şeyin en güzeline layik ve en güzelini fazlasıyla hak ediyor. Üsküdar İstanbul’un kültür yakası. Nasıl ki İstanbul dünyanın en güzel, en anlamlı, en tarihi ve en derin zenginlikleri olan bir dünya şehir ise, evet Üsküdar’da İstanbul’un adeta özeti. İstanbul’un özeti dediğimiz bir hoşgörü şehri, bir tahammül şehri, bir paylaşım şehir olan Üsküdar’ımızın tam da merkezinde, Şemsipaşa’da, Asya ile Avrupa’nın buluştuğu yerde, Avrasya Tüneli ile Marmaray burda. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı burda. Tamda yerinde böyle güzel bir mekanda bizleri buluşturduğu, böyle güzle bir mekanı insanımızın hizmetine sunma başarısı ve onurunu bize yaşattığı için Allah’ımıza sonsuz şükürler ediyoruz. Hamd’u Senalar ediyoruz. Allah daha iyilerini yapmayı ve görmeyi, bu aziz milletimizin hizmetine sunmayı hepimize nasip etsin” dedi.

selyus