Ana Sayfa EDEBİYAT 17 Mart 2023

Çekmeköy’de 100. Yıl Kütüphanesi hizmet vermeye başladı

50 bin kitaplık 100. Yıl Kütüphanesi’ni hizmete açan Çekmeköy Belediyesi, ilçeye kültür ve eğitim alanında kalıcı bir eser daha kazandırdı.

İlçeye kültür ve eğitim alanında kalıcı eserler kazandırmaya devam eden Çekmeköy Belediyesi, yeni bir kütüphaneyi daha hizmete açtı. Taşdelen Mahallesi Turgut Özal Kültür Merkezi içerisinde yer alan 100. Yıl Kütüphanesi zengin kitap seçenekleriyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Psikoloji, Doğa Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Sanat, Edebiyat, Tarih gibi birçok alanda eserin yer aldığı kütüphanede, bilgi kaynaklarına daha kolay erişim sağlanması amacıyla çocuk, genç ve yetişkin kitapları ayrı ayrı sınıflandırıldı. Kütüphane içerisinde 50 bin kitap okuyucuların hizmetine sunuldu.

Yeni nesil kütüphane konsepti ile inşa edilen 100. Yıl Kütüphanesi içerisinde; Çocuk kütüphanesi, okuma alanları, söyleşi alanı, çalışma odaları ve ücretsiz çay ikramının yapılacağı kafe bulunuyor. Kütüphane haftanın 7 günü 10:00-21:00 saatleri içerisinde vatandaşlara hizmet verecek.

selyus