Ana Sayfa EDEBİYAT 9 Mart 2024

Deniz Dinçer, “Ömer Seyfettin Türklük şuurunu bize veren önemli yazarlarımızdan bir tanesidir”

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden yazar Ömer Seyfettin ölümünün 104. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

Anma etkinliğine Balıkesirli Bürokratlar ve İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Dinçer, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Balıkesir STK Temsilcileri, Balıkesir Gönen Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile İstanbul’da yaşayan Gönenliler katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Ömer Seyfettin’in kabri başında düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmasında, ünlü yazarın, Milli Edebiyat akımının önde gelen isimlerinden biri olduğunu ve her yıl düzenlenen bu etkinliğe ileriki yıllarda da devam edeceklerini belirtti.

BU ÜLKENİN TEMELLERİNİN ATILMASINDA DÜŞÜNCE BAZINDA ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF) Genel Sekreteri ve Balıkesirli Bürokratlar ve İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Dinçer yaptığı konuşmasında, Ömer Seyfettin’in “Bu ülkenin temellerinin atılmasında, düşünce bazında çok büyük emekleri var. Türklük şuurunu bize veren önemli yazarlarımızdan bir tanesidir” dedi.

selyus