Ana Sayfa EDEBİYAT 18 Eylül 2018

Muharrem Kaşıtoğlu’ndan yeni kitap; ‘Üsküdar Masalı’

Araştırmacı Yazar Muharrem Kaşıtoğlu’nun yeni kitabı, “Üsküdar Masalı” bugün itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Daha önce “Beykoz Masalı” kitabı çocukların büyük beğenisini kazanan, yaptığı onlarca söyleşi ile binlerce çocuğa Beykoz’u anlatma fırsatı bulan Kaşıtoğlu, yine fabl tarzında kaleme aldığı “Üsküdar Masalı” ile okurların karşısına çıkıyor.

Muharrem Kaşıtoğlu, Özyürek Yayınevi’nden çıkan “Üsküdar Masalı” kitabında iki sevimli güvercinin etrafında örgülediği masal ile “Valide Sultanlar Şehri” güzel Üsküdar’ı yaş sınırı olmaksızın toplumun tüm kesimlerine anlatmayı ve sevdirmeyi amaçlıyor.

Dünden bugüne bir Üsküdar yolculuğunun yer aldığı kitap, adeta boğazın birer bekçileri olan tarihi mahalle camilerinden, içinde büyük bir aşk hikâyesi barındıran Mihrimah Sultan Camii’ne, denizde bir yol açtığı konuşulan büyük din alimi Aziz Mahmud Hüdai’den, efsanelere konu olan Kız Kulesi’ne kadar pek çok hikâyeyi barındırıyor.

Kaşıtoğlu, bu kitabıyla okuyucuyu sıkmadan, bir sonraki sayfada, “Acaba karşımıza ne çıkacak?” sorusu eşliğinde bir serüven vaat ediyor.

Şehrin sembollerinden olan güvercinlerin mihmandarlığında çıkılan Üsküdar gezisi, Fethi Paşa Korusu’ndan sahile, oradan Çamlıca Tepesi’ne sürüp gidiyor.

Ve masalın kahramanlarından Bilgekanat’a kulak verelim;

Ben Bilgekanat. Hayatını, öğrenmeye ve öğrendiklerini öğretmeye adayan bir güvercinim…

Bu kitapta sizlere Üsküdar’ı anlattım. Hem Üsküdar’dakileri hem Üsküdar’a dokunan hem de Üsküdar’ın dokunduğu yürekleri…

Sizler, bu güzel şehrin, bu güzel ilçenin en kadim kuşları güvercinler olarak onu çok iyi bilmek zorundasınız. Bu şehir ve bu ilçe, insanların olduğu kadar sizindir de. O yüzden tanımak, bilmek ve ona sahip çıkmak zorundasınız. İşte ben, bunun için bir taş koyuyorum bu duvara… Üsküdar’dan başlıyorum anlatmaya. Bildiğimi, gördüğümü, duyduğumu dinlemeye hazır mısınız?..” diye soruyor Bilgekanat, umutlarını emanet ettiği güvercinlere…

Peki sizler de hazır mısınız; Bilgekanat’ın bildiğini, gördüğünü, duyduğunu dinlemeye?..

 

İlginizi çekebilir

Ömer Okçu Hakk’a yürüdü

Ömer Okçu Hakk’a yürüdü

selyus