Ana Sayfa EDEBİYAT 23 Eylül 2018

Mürsel Sönmez’in 30’uncu sanat yılı

İstanbul Birnokta, Sanatta 30. yılına gelen şair ve yazar Mürsel Sönmez için “Bir Dergi 200. Sayı – Bir Şair 30. Yıl” adlı “vefa” gecesi düzenledi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti İstanbul önceki dönem İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Sivas eski Milletvekili Selami Uzun, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Kadıköy önceki dönem İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, AK Parti Ataşehir önceki dönem İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, derginin okuyucularının yanı sıra şair, yazar, edebiyatçı ve fikir adamları ile Mürsel Sönmez’in yakınları katıldı.

Kaligrafi sanatçısı Sabahattin Nayir’in, Mürsel Sönmez’in şiirlerini tablolara yansıttığı “Bir Şair 40 Tablo” isimli sergisinin açılışı yapıldı.

Şair ve yazar Süleyman Çelik’in, aynı zamanda derginin kurucularından olan Sönmez’i anlattığı konuşmasının ardından, Özcan Ünlü’nün yönetiminde Mürsel Sönmez ile söyleşi yapıldı.

30’uncu sanat yılına giren Sönmez, derginin 200. sayısına ulaştığını hatırlatarak, “Edebiyatın ve insani olanın ilgi görmediği bir zamanda 200 sayı çıkan ‘İstanbul Birnokta’ dergisi, bu çağın direniş satırlarından birisini oluşturmaktadır. Edebiyat dergisi herhangi bir sermaye grubuna dayanmadan, herhangi bir yapay destek almadan, sadece öz gücü üzerinde yürüyen bir dergidir. ‘İstanbul Birnokta’ dergisi, salt edebiyata inanarak, edebiyatın öz doğasından sapmadan insana kendi hakikatini hatırlatma çabası içinden çıkmıştır” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bir insan ömründe 30 yıl rakam olarak fena sayılmaz ama bizim Mürsel abimizin eserleri inşallah çok 30 yıllar devam edecek. Ona hem gençlik hem de edebiyat camiası, kültürü, sanatı, yazmayı, okumayı sevenler olarak çok şey borçluyuz. Mürsel Sönmez ismini duyunca aklıma mütevazilik, samimiyet, alçak gönüllülüğün geliyor. Birnokta dergisiyle özellikle gençlerin, geleceğe umutla bakanların başucu eseri Mürsel abimizin eserleri olacaktır. Sağlıklı nice 30 yıllar diliyorum” diye konuştu. AA

Şair ve yazar Mürsel Sönmez’i ailesi ve yakınları yalnız bırakmadı…

selyus