Ana Sayfa EDEBİYAT 3 Mart 2018

Ümraniye Belediyesi ‘Ezbere güzel şiir okuma yarışması’ finalleri gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi’nin ilçede bulunan ortaokullar ve liseler arası düzenlediği Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışmasının ortaokul ve lise öğrencileri arasındaki finalleri gerçekleşti. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise yakın bir zamanda yapılacak tören ile takdim edilecek.

Ümraniye Belediyesinin yürüttüğü proje, gençlerin usta şairler Arif Nihat Asya, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı ve Ziya Karatekin’in unutulmaz şiirleriyle coşku dolu bir yolculuğa çıkararak şiir sanatıyla bir araya getiriyor. İlçede bulunan 43 ortaokul ve 26 liseden yarışmaya katılan öğrenciler Şehit Erol İnce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde usta şairlerin şiirlerini en güzel şekilde ezberlerinden okumak için kıyasıya mücadele etti.

Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye giren Ortaokul öğrencilerden ilk üçüne UMRE veya Laptop (İ7)+Kitap Seti, 10 adet Mansiyon: Laptop (İ5) verilecek.

Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye giren Lise Öğrencilerinden ilk üçüne ise; UMRE veya Laptop (i7) Kitap seti, 10 adet mansiyon: Laptop (İ5) verilecek. Ayrıca her ortaokul ve lisede ilk üçe giren öğrencilerden birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edilecek.

 

 

 

selyus