Ana Sayfa EDEBİYAT 17 Mart 2019

Ümraniye Belediyesi Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 15.’si gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hâle gelen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 15.’sinin ödül töreni Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Sanat ve akademi dünyasından birçok ismin de katıldığı tören, AK Parti MKYK Üyeleri ve İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ile Ravza Kavakçı Kan ile Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi’nin sanat ve edebiyata yeni yetenekler ve eserler kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 15.’sinde resimde “Yaşlılarımız” konusu işlenirken, Hikâye ve Şiir’in konusu “Serbest” olarak belirlenmişti. Türkiye ve yurt dışından birçok katılımın olduğu yarışmaların titizlikle yürütülen değerlendirme süreci neticesinde dereceye giren eser sahiplerine hediyelerinin takdim edilmesi için Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa AK Parti MKYK Üyeleri ve İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ile Ravza Kavakçı Kan, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, akademisyenler, sanatçılar, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Ümraniye Belediyesi Enstrüman Kursu Hocalarının dinletisiyle başladı.

HASAN CAN, ŞİİR YARIŞMASINDA “AŞİYAN” ŞİİRİYLE BİRİNCİ OLAN İBRAHİM ŞAŞMA’YA AİT ESERİ OKUDU

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Değerli dostlar birçok şey yapmak nasip oldu. 15. yılımı tamamlıyorum. Her yaptığım işten zevk alarak yaptım. Her yaptığımız işi de dostlarıma, arkadaşlarımı hep şunu söyledim. Sürekliliği, devamlılığı olmayan işler yapmayın. Bir şey yapıyorsak da yapılan iş sürekli olsun. Biz de 15 yıldır kalite standardımızdan hiç ödün vermeden Resim, Hikaye ve Şiir Yarışmalarımızı yaptık” dedi. Yarışmalara gönderilen eserlerin kitap ve kataloglarda toplandığını söyleyen Başkan Hasan Can, “Hikâye ve şiirde jüri üyelerimizi ünlü edebiyatçı ve akademisyenlerden, resimde de yine ressam ve akademisyenlerden oluşturuyoruz. Bu çalışmalar ile yarışmalarımız daha da önem kazanıyor” dedi. Başkan Hasan Can, şiir yarışmasında “Aşiyan” şiiriyle birinci olan İbrahim Şaşma’ya ait eseri okudu.

AK Parti MKYK Üyeleri ve İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ile Ravza Kavakçı Kan ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

Daha sonra AK Parti MKYK Üyeleri ve İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ile Ravza Kavakçı Kan ve Başkan Hasan Can ile diğer protokol yarışmaların ana jürisinde bulunan akademisyen, sanatçı ve yarışmacılara plaket takdim etti. Program, 19 eserin yer aldığı Resim Sergisi’nin açılışı ile son buldu.

selyus