Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 22 Kasım 2015

Esenler ’de minikler tiyatro ile tanışıyor

Esenler Belediyesi’nin öncülüğünde “İlginç ile Bilgiç” adlı çocuk oyunu, Esenler’deki tüm ana sınıfı öğrencileri ile buluşmaya devam ediyor.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Esenlerli çocuklara tiyatro sevgisini aşılamak amacıyla ilçedeki tüm ana sınıflarında “İlginç ile Bilgiç” adlı tiyatro oyununu sergiliyor. İki sıkı arkadaş olan İlginç ve Bilgiç’in hikâyesini anlatan oyuna çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Bir taraftan eğlendirirken diğer taraftan da eğiten “İlginç ile Bilgiç” adlı tiyatro oyunu, 1 Aralık’a kadar Esenler’deki tüm ana sınıflarındaki öğrenciler için sahnelenecek.

İKİ SÜPER ÇOCUK: İLGİNÇ VE BİLGİÇ

Oyun iki sıkı arkadaş olan İlginç ve Bilgiç’in hikâyesini anlatıyor. Bilgiç arkadaşı İlginç’e süper kahraman olmak için yapılması gerekenleri ve uyulması gereken kuralları anlatıyor. Oyun süresince İlginç ve Bilgiç bir süper kahramanda bulunması gereken özellikler etrafında konuşuyorlar ve süper kahramanların bütün özelliklerini buluyorlar.

İlginç ile Bilgiç; öz bakım becerileri, dengeli beslenme, büyüklere saygı, çevre temizliği, hayvan sevgisi, yardımlaşma, dayanışma ve trafik kuralları gibi konularda 3-6 yaş grubundaki çocuklara kazanımlar sunuyor.

selyus