Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 15 Mart 2016

Gazeteci-Yazar Murat Akan: “Üst Akıl devrede”

Gazeteci-Yazar Murat Akan, piyasaya yeni çıkan “Üst Akıl: Derin İktidarın Küresel Efendileri” isimli kitabını CNR Kitap Fuarı imza gününde yoğun okuyucu kitlesi için imzaladı.

Gazeteci-Yazar Murat Akan’ın piyasaya yeni çıkan “Üst Akıl: Derin İktidarın Küresel Efendileri” isimli kitabı, okuyucularından büyük ilgi görüyor. Piyasaya çıktığı günden itibaren okuyucuların beğenisini kazanan kitap, CNR Kitap Fuarında da kitapseverlerin en çok ilgi gösterdiği kitaplarından biri oldu. Fuarda okuyucularıyla buluşan yazar, okuyucularının özellikle “Üst Akıl kim” sorularına muhatap oldu.

“Üst Akıl” kavramının soyut bir kelime olmadığının altını çizen yazar Murat Akan, bunun özellikle Suriye meselesinde ABD, Batı ve Rusya ittifakıyla gün yüzüne çıktığını söyledi. Yazara göre, dün ‘hasta adam’ Osmanlı’nın güçlenip ihtişamlı günlerine dönmemesi için yapılan planlarla, bugün güçlü bir Türkiye’nin önünü kesmek için Ortadoğu’da uygulanan planların aynı aklın ürünü olduğunu söyledi. İki asırdan beri Türk/İslam coğrafyasında yürütülen operasyonların adeta birbirlerinin kopyası olduğunu vurgulayan yazar, “Dün Osmanlı’yı parçalamak için Batı ve politik Siyonizm ittifakı ile oluşan Üst Akıl, bu gün de Türkiye’nin küresel bir aktör olmaması için Batı ve Neocon ittifakıyla sürdürülüyor” dedi.

Bugünkü terör olaylarının yüz yıl önce de aynen uygulandığının altını çizen yazar, Sultan Abdülhamid’i tahttan indirmek için Ermeni terör örgütünün içerde ve dışarıda desteklendiğine dikkat çekerek, bugün de aynı amaçla PKK terör örgütünün kullanıldığını söyledi. Ders alınmadığı takdirde tarihin tekerrürden ibaret olduğunu belirten Akan, 1. ve 2. Jön Türk Kongreleriyle Sulatan Abdulhamid’e karşı Tüm terör örgütleri ve muhalefetin birleştirildiğine dikkat çekerek, bugün de 11 ayrı terör örgütünün birleştirilerek aynı senaryoyu yeniden sahnelemek istediklerini belirtti.

“ÜST AKIL” KİTAP KONUSU OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kobani olaylarından sonra sık sık dile getirdiği “Üst Akıl” kavramı kitap konusu oldu. Gazeteci-Yazar Murat Akan tarafından kaleme alınan “Derin İktidarın Küresel Efendileri: Üst Akıl” isimli kitap, Tanzimat’tan günümüze kadar Türk/İslam coğrafyası üzerinde yürütülen Küresel operasyonları belgeleri ve örnekleriyle ifşa ediyor. Kitap, tarihin arka planına dikkat çekerek iki asır önce yaşanan siyasi olaylarla günümüzde yaşanan siyasi olayların birbirleriyle olan ilginç benzerliklerini ortaya koyuyor.

“Üst Akıl” kavramının soyut bir kelime olmadığının altını çizen yazar Murat Akan, bunun özellikle Suriye meselesinde ABD, Batı ve Rusya ittifakıyla gün yüzüne çıktığını vurguluyor. Yazara göre, dün ‘hasta adam’ Osmanlı’nın güçlenip ihtişamlı günlerine dönmemesi için yapılan palanlarla, bugün güçlü bir Türkiye’nin önünü kesmek için Ortadoğu’da uygulanan palanlar aynı aklın ürünü. İki asırdan beri Türk/İslam coğrafyasında yürütülen operasyonların adeta birbirlerinin kopyası olduğunu vurgulayan yazar, dün Osmanlı’yı parçalamak için Batı ve politik Siyonist ittifakı ile oluşan Üst Aklın, bu gün de Türkiye’nin küresel bir aktör olmaması için Batı ve Neocon ittifakıyla sürdürüldüğünü dile getiriyor.

1839 Tanzimat süreciyle başlayan Türkiye üzerindeki toplumsal mühendislik faaliyetlerinin ve günümüze kadar yaşanan derin iktidar mücadelesinin bir bütün olarak ele alındığı kitapta; şimdiye kadar isminden pek söz edilmeyen “Alliance Israelite Universele” isimli küresel bir ‘eğitim’ teşkilatının Osmanlı’yı parçalamak için yapmış olduğu gizli faaliyetleri ve yetiştirdiği öğrencileri nasıl  Müslüman ülkelerin başına geçirdiği örnekleriyle anlatılıyor. Kitabın en büyük özelliğinden biri, iki asırlık bir tarihi süreci kesintisiz olarak günümüze kadar getirebilmesi ve bu tarih süreci içerisinde yapılan tüm operasyonların aslında birbirinin kopyası olduğunu belgelemesi…

Kitabın diğer konuları arasında; ilk paralel devlet yapılanması, Osmanlı’daki ilk muhalif harekete finansal destek sağlayan Rothschild ailesinin kara para imparatorluğu Oppenheim firması, İngilizlerin “Doğu’nun Sesi” dedikleri büyükelçileri Lord Stratford Canning’in Osmanlı’da kurduğu ilk gizli teşkilat, Osmanlı sarayında cirit atan Carbonari ajanları, Üst Aklın “oryantalist” adı altında Osmanlı’ya gönderdiği casuslar, İttihat ve Terakki Cemiyeti içerisindeki Yahudi/Mason Cephe, Recep Tayyip Erdoğan ile Sultan Abdulhamid arasındaki benzerlikler, Üst Aklın Tayyip Erdoğan operasyonu ve 1982 yılında hazırlanan ve Ortadoğu’yu tıpkı bugünkü şekliyle parçalamayı öngören İsrailli Diplomat Oded Yinon Planı’nın ayrıntıları gibi konular yer alıyor. Hayat Yayınlarından çıkacak kitap, haftaya okuyucularıyla buluşacak.

 

selyus