Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 1 Ocak 2017

Genç Gelecek ’ten Gazeteci Yusuf Kaplan ile gençlik sohbetleri

Sancaktepe Genç Gelecek, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan’ın katılımıyla gençlere yönelik bir seminer düzenledi.

Sancaktepe Genç Gelecek Merkezi Gençlik Sohbetleri programı kapsamında Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan’ı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde ağırladı. Yusuf Kaplan külliyede gençlere sohbet etti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan tarafından 24 Aralık Cumartesi Günü seminer verildi. Seminerde gündeme dair değerlendirmeler yapan Kaplan, 4 kurşun kalemle okuma ve yöntemini gerekçeleriyle anlattı. Gençlere okumanın faydalarını anlatarak bilinçli, bilgili Müslüman olmaları gerektiğini vurguladı. Kaplan “Görsel kültürün hâkim olduğu bir çağda yaşıyoruz. Görsellik, zihnî faaliyeti yalnızca görüntü ‘ye indirgiyor; oysa görüntü, hem ayartıcı hem de dolayısıyla zihnî melekeleri yoksullaştırıcı bir işlev görüyor. Bu okuma yöntemiyle görselliği, yazılı kültürün içinde eritmiş oluyorsunuz. Böylelikle ortaya her sayfanın resim tablosuna dönüştüğü, estetik zevk de kazandıran zihni geliştirici bir “manzara” çıkmış oluyor dedi. Kaplan, Kalemlerin işlevlerine ve nasıl kullanılacağını ise şöyle ifade etti.

1-Yeşil Kalem’le: Kilit kavramların altı çizilecek.

2-Kırmızı Kalem’le: Önemli satırların altı çizilecek.

3-Mavi Kalem’le: Atlanmayacak yerler işaretlenecek veya gerekirse çizilecek hafifçe

4-Siyah Kurşun Kalem’le: Kitabın sayfalarının sağ ve sol kenarlarına notlar alınacak, başlıklar çıkarılacak, kavramlaştırmalar yapılacak ve üst boşluklara en önemli cümle yazılacak diyerek gençlere okuma ve yöntemini anlattı.

Program sonunda gençler Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkür ederek, gençleri bilinçlendirecek bu tür etkinliklerin daha fazla yapılmasını bilinçsiz uyuyan değil uyanık bilgili bir gençlik olmak istediklerini ifade etti. Program Yazar Yusuf Kaplan’a çiçek takdimi ile son buldu.

selyus