Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 16 Mart 2016

Hasan Can Akademi Nisa’da

Ümraniye Belediyesi’nin öne çıkan eğitim faaliyetlerinden Akademi Nisa ikinci dönem ilk programının “Dava Adamı Olmak” konulu seminerin konuğu olan Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle diğer belediyelere örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Ümraniyeli hanımların üç ay boyunca uzman hocaların verdiği zengin içerikli derslerle buluşmasını sağlayan Akademi Nisa’nın ikinci dönemi başladı. Zehra Öksüz’ün Osmanlı Türkçesi metinleri konusundaki dersi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın “Dava Adamı Olmak” konulu semineri yoğun ilgiyle karşılandı. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can’ın yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun eşi Tülay Çakıroğlu, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mücahide Delman Kökce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Mustafa Küçükkapdan, Serap Eşit Elveren ve Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve çok sayıda Ümraniyeli hanım katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, “Akademi Nisa’nın 2. döneminde rengimiz ve içeriğimiz değişti; yeni dönemde de birbirinden değerli hocalar ve konularla devam edeceğiz. İnşallah mutluluk ve başarı dolu güzel günler bizi bekliyor, yeni dönemimiz hayırlar getirsin” dedi. Kadının güçlü ve bilinçli olması gerektiğine vurgu yapan Türkân Öztürk, her hafta Akademi Nisa kapsamında Osmanlı Türkçesi eğitimi verileceğinin söyledi.

Ardından Osmanlı Türkçesi eğitimine başlayan Sabahattin Zaim Üniversitesi Osmanlı Türkçesi Okutmanı Zehra Öksüz; Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 Yaş şiirini latin harflerine çevirerek inceledi. Katılımcılara; Osmanlı Türkçesiyle yazılmış eserleri latinize ederken dikkat edilmesi gereken hususları da anlatan Öksüz’ün dersleri Türk edebiyatından örneklerle devam edecek.

Ardından “Dava Adamı Olmak” konulu semineriyle Ümraniyeli hanımlara hitap eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle diğer belediyelere örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Özellikle gençlere ulaşmak istediklerini söyleyen ve bu yüzden çok değerli hocalarla öğrencileri kendi okullarında buluşturan Kültür Sanat Okulda Başlar programını anlatan Başkan Hasan Can, yaptıkları faaliyetlerin vatandaş için faydalı olmasının birinci istekleri olduğunu söyledi. “Faydalı işler ancak devamlılıkla mümkündür, biz de bu istikrar fikrinden yola çıkarak paket programlar düzenledik. Akademi Nisa, Akademi Genç, Mekteb-i Zarâfet gibi programlarla her yaştan vatandaşımızın kültür, sanat ve eğitim dünyasına katkı sağlıyoruz” dedi. Akademi Nisa’nın ilk dönemiyle yoğun ilgi görmesinin ardından; yeni bir grupla başlayan yeni dönem ve ilk dönemdeki öğrenciler için daha teferruatlı dersleri içeren ikinci dönemi düzenlediklerini anlatan Başkan Hasan Can, “İbadetlerin en hayırlısı devamlı olanıdır” hadisine atıf yaparak, ilimde devamlılığın önemine dikkat çekti.

“Belediye ve belediyecilik yalnızca kaldırım ve altyapı hizmetleriyle mümkün olmuyor. Bir yerin şehir olabilmesi için, insanların temel ihtiyaçlarını gidermeniz ve kültür- sanat dünyalarını zenginleştirmeniz gerekir. Biz herkesin şehir hayatını yaşadığını hissedeceği bir belediyecilik yapmak istiyoruz. Bunun için her çalışmamızı titizlikle planlıyoruz” diyen Başkan Hasan Can, katılımcı hanımlara kendi okul hatıralarından örnekler de vererek tecrübelerini aktardı. Tarihten ve günümüzden, davasına sahip çıkarak hak ettiği yerlere gelen önemli şahsiyetleri de anlatan Başkan Hasan Can, “Milletimizin ve tarihten gelen genlerimizin bize gösterdiği istikamette hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Başkan Hasan Can ve eşi Saliha Can seminerin ardından, hanımlara ilk döneme katılımlarından dolayı aldıkları sertifikalarını takdim etti.

selyus