Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 25 Aralık 2018

Hasan Kaçan, “Bir Gemi Dolu Hikâye”nin konuğu oldu

Üsküdar Belediyesi Kültür Sanat Etkinlerinin konuğu ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan oldu. Kaçan’ın sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği “Bir Gemi Dolu Hikâye” programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Özellikle bir döneme damgasını vuran ve Üsküdar’daki Kuzguncuk Mahallesi’nde çekilen Ekmek Teknesi televizyon dizisinde oynadığı “Herodot Cevdet” karakteriyle anlattığı hikâyeler ile hafızalara kazınan oyuncu, etkinlikte de sevenlerine birçok hikâye anlattı.

Programda konuşan Başkan Türkmen, “Kıymetli dostumuz Hasan Kaçan’ı ve siz sevenlerini Valide Sultan Gemimizde ağırlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Hoş geldiniz. Boğaz Turu’na daha evvel katılmış olanlarınız elbette vardır. Ancak bu gemide böyle bir tur yapmak doyumsuz bir keyif. Üzerine bir de Hasan Kaçan’ın sohbetleriyle böyle bir gezi yapmak daha büyük bir keyif olacaktır” diye konuştu.

Başkan Türkmen’e düzenlenen etkinlik için teşekkürlerini belirten Kaçan ise, “Hilmi Türkmen Başkan’ımız gerçekten çok büyük projelere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde Nevmekân Sahil’e birçok defa gittim. Etkinliklere katıldım. İnanın, İstanbul’da böyle bir yapı görmedim. Hilmi Başkan uçmuş dedim. Her yerde söylüyorum bunu, ilerleyen zamanlar da Üsküdar’ın sembol mekânlarından bir tanesi olacaktır. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz Valide Sultan Gemisi’ne ilk defa geliyorum. Yine diyorum, “Hilmi Başkan uçmuş” dedi.

”İstanbul Hikâyeleri” anlatan Kaçan daha sonra programa katılan sevenleri ile soru-cevap şeklinde programı devam ettirdi.

Üsküdar’dan başlayan program, boğaz turu sonrasında yeniden Üsküdar’da son buldu.

selyus