Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Aralık 2018

Mahmut Vanlıoğlu, “Ben daha Türkiye’de sosyal demokrat namuslu insana rastlamadım”

İBB Meclisi Refah Partisi Grup Başkan Vekili Mahmut Vanlıoğlu, “Bunlar kısa zamanda borç batağına daldılar ve belediyeler iflas etme noktasına geldi zaten! Ama bunlar yine de sosyal demokratlığı bırakmadılar!! Ben daha Türkiye’de sosyal demokrat namuslu bir insana rastlamadım”

Gazeteci-Yazar Sabri Balaman’ın Akit Televizyonu’nda sunduğu ‘Derin Kutu’ programının konuğu olan Yenidoğan eski Belde Belediye Başkanı Mahmut Vanlıoğlu, 1990’lı yılların CHP’sini anlattı… Sabri Balaman’ın başarıyla yönettiği ve yerel yönetimlerin ele alındığı program aynı anda 5108 kişi tarafından takip edilerek rekor kırdı.

Sosyal demokratlar geçmişte ne ise bugünde noktasına kadar aynı olduğunu belirten Dönemin Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mahmut Vanlıoğlu, “Ben daha Türkiye’de sosyal demokrat namuslu insana rastlamadım” dedi.

Mahmut Vanlıoğlu, İBB Meclisi Grup Başkan Vekili iken 1991 yılında büyükşehir meclis kürsüsünden İSKİ yolsuzluğunu ilk ortaya koyan kişi olduğunu söyledi…

Yerel yönetimler başlıklı programda CHP zihniyetini yerden yere vuran Vanlıoğlu, “Sosyal demokratlar o yıllarda belediyeye gelirken seçimlerde ne dediler? “Önce insan”, “Halkça bölüşme”, “Saydam belediyecilik”, “Şeffaf belediyecilik”, Belediye başkan kapılarını kırıp halka açacağız”, “Eşitçe bölüşeceğiz”, Çarpık ihale anlayışını değiştireceğiz”, “Kendi işimizi kendimiz yapacağız”. Halkın bu söylemler hoşuna gitti.

Saydam belediyecilik ne demek? Her şeyi ortada yapacaklar! Şeffaf belediyecilik ne demek? Vatandaş yapılan her şeyi görecek! Yine bunlar, “Önce insan” dediler, insana değer vermediler. Çok büyük iddialarla o dönem iktidara gelen sosyal demokratlar bırakın 5 yılı 1 yılda Anavatan Partisi’ni aratır oldular!!” diye konuştu.

“BİR İNSANIN DÜRÜST OLMASI İÇİN SOSYAL DEMOKRAT DEĞİL, İYİ BİR MÜSLÜMAN OLMASI LAZIM”

Sosyal demokrat CHP zihniyetini eleştirmeye devam eden Vanlıoğlu, “Bunlar kısa zamanda borç batağına daldılar ve yönettikleri belediyeler iflas etme noktasına geldi zaten! Ama bunlar yine de sosyal demokratlığı bırakmadılar!! Ben daha Türkiye’de sosyal demokrat namuslu bir insana rastlamadım. Kusura bakmasınlar. Bir insanın dürüst olması için sosyal demokrat değil, iyi bir Müslüman olması lazım. Bu tür bir insanın o yanlışları yapmaması için önce Allah’tan korkması lazım” dedi.

selyus