Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 24 Kasım 2015

Hikmet Barutçugil’e gençlerden ziyaret

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Sanat Kulübü, “Üstadlarla Sanat Buluşması” etkinlikleri kapsamında bu ayki ilk ziyareti Hikmet Barutçugil’e gerçekleştirdi. Gençler, Türk İslam sanat ve zanaatlerinin günümüzde uygulandığı bir mekân olan Ebristan Ebru Evinde Hikmet Barutçugil ile sohbet etti.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Sanat Kulübü öğrencileri, “Üstadlarla Sanat Buluşması” etkinlikleri kapsamında ilk ziyaretlerini Hikmet Barutçugil’i Ebristan Ebru Evinde gerçekleştirdiler.

Başta Ebru sanatı olmak üzere diğer bütün Türk İslam sanatlarının eğitiminin verildiği bir mekân olan Ebristan’a yolculuk 21 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşti. Tarihi bir konağı Ebru evi haline getirip yaşayan bir müze galeriye dönüştüren Hikmet Barutçugil gençlere, ebru sanatının püf noktalarını anlattı. Barutçugil, kâğıt üzerine yapılan ebrunun sadece bir çalışma olmadığını bunun üzerinde daha derin anlamlarının olduğunu ve tasavvufun izlerini taşıdığını söyledi. Hikmet Barutçugil, teknenin başına geçildiğinde ebru duasını okumanın incelikleri hakkında gençleri bilgilendirdi.

“Barut Ebrucusu” olarak da bilinen Hikmet Barutçugil, barut ebrusu üzerine yaptığı minyatür çalışmaları olmak üzere atölyede bulunan her bir çalışma hakkında detaylı bilgi verdi.

“Efsun Çiçekleri yıllardır emek verdiğim, gönül koyduğum sanatımda çok önemli bir dönüm noktası” diyen Barutçugil, Efsun Çiçeklerinin yanı sıra ebru sanatının tasavvuf ile bağlantısını, diğer sanatlardan farkını, ebrunun hikmetini ebruya gönül vermiş gençlere anlattı.

Derste öğrendikleri bilgileri ebru üstadından dinlemenin mutluluğunu yaşayan gençler, ziyaretten duyduğu memnuniyetleri dile getirdi. Gençler Hikmet Barutçugil’e, önceki yıllarda Genç Gelecek’e konuk olduğu programda çekildiği tablo fotoğrafı hediye etti.

 

 

 

selyus