Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 12 Ekim 2015

Hilmi Türkmen, “Üsküdar kitap şehri”

2. Üsküdar Sahaf Festivali’inde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, “Üsküdar çok özel bir şehir. Bunu her fırsatta ifade ediyoruz. İlçelerden bir ilçe değil, herhangi bir şehir değil Üsküdar. Üsküdar, kültür şehri, tarih şehri, sanat şehri diyoruz. Bugünde diyoruz ki Üsküdar kitap şehri”

Kültür sanat ve tarih şehri Üsküdar’da birbirinden seçkin 70 sahafın katılımıyla 2. Üsküdar Sahaf Festivali başladı. Üsküdar Belediyesi ve Sahaflar Birliği Derneği’nin işbirliğiyle 10- 25 Ekim 2015 tarihleri arasında Üsküdar Sahili’nde düzenlenen etkinlikte; Osmanlı döneminde basılmış gazete, tarihi belge değerindeki değerli kitap, dergi, afiş, harita, poster ve ferman gibi önemli eserler sergileniyor.

Baskısı olmayan ya da nadir bulunan eserlerin araştırmacısı ve meraklısı ile buluştuğu bu çok özel festivale Üsküdarlılar yoğun ilgi gösterdi. Açılışın ardın festival alanında izdiham oldu. Üsküdar sahilde gerçekleşen 2. Üsküdar Sahaf Festivali’ne Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Sahaflar Derneği Başkanı Adil Sarmusak, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Üsküdarlılar katıldı.

“BU OLAYLARA SEBEP OLAN ŞEY CEHALETTİR”

2. Üsküdar Sahaf Festivali’nde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Tabi aslında çok daha akıcı, coşkulu bir konuşma yapmayı arzu ederdim ama ne yazık ki içimiz kan ağlıyor. Moralimiz bozuk. Toplum olarak bizim ağız tadımızı bozacak şer güçler boş durmuyor. Toplum olarak bugünde ne yazık ki ağır bir saldırıyla karşı karıyayız. Huzurumuza kastedenler yine boş durmuyorlar. Cenabı Allah bu tür saldırılardan ülkemizi, milletimizi muhafaza etsin. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Bu terör odaklarına, bu şer güçlerine Allah fırsat vermesin. Bu ihanet şebekesi tarafından bu olaylara sebep olan şey cehalettir. Aklı başında olan hiçbir insan, kendini tanıyan, milletini tanıyan, ülkesini tanıyan, insanları, insanlığı ve mahlukatı seven hiçbir kimse bunu yapamaz. Yapanda zaten insan olamaz” dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN, “BU FESTİVALİN İNŞALLAH, İKİNCİSİ, YİRMİ İKİNCİSİ, ELLİ İKİNCİSİ VE YÜZ İKİNCİSİ NASİP OLUR”

Başkanı Türkmen, “Üsküdar çok özel bir şehir. Bunu her fırsatta ifade ediyoruz. İlçelerden bir ilçe değil, herhangi bir şehir değil Üsküdar. Üsküdar, kültür şehri, tarih şehri, sanat şehri diyoruz. Bugünde diyoruz ki Üsküdar kitap şehri. Üsküdar okumak için yeryüzünün en güzel mekanlarından birisi. Kitap okumak isteyen, şiir okumak isteyen, kitap yazmak isteyen, şarkı türkü söylemek isteyen, birbirleriyle muhabbet etmek isteyen huzur iklimini paylaşmak isteyenler Üsküdar’a gelsin istiyoruz. Üsküdar böyle özel bir şehir. Sahaf Festivali’nin bugün ikincisini düzenliyoruz. Gördük ki ilgi alaka oldukça fazla. Üsküdar’a has nasıl bir Katibim Festivali var, inşallah bundan sonrada sahaflar festivalimiz bir gelenek oluştursun istiyoruz. İnşallah, ikincisi, yirmi ikincisi, elli ikincisi ve yüz ikincisi nasip olur. Üsküdar bunu fazlasıyla hakkediyor” diye konuştu.

 

 

selyus