Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 25 Aralık 2015

“Milli Şairimiz Sancaktepe’de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun simgesi olan İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 79. yıl dönümünde ilçemizde düzenlenen bir programla anıldı. Programa Sanckatepe Belediye Başkan Yardımcıları Rıfkı Bektaş ile Hasan Kamal’da katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun simgesi olan İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 79. yıl dönümünde ilçemizde düzenlenen bir programla anıldı. 24 Aralık Perşembe günü Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcıları Rıfkı Bektaş, Hasan Kamal, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, ünlü Şair Bedirhan Gökçe sunduğu şiir dinletisiyle programa katılanlara duygu dolu unutulmaz bir gece yaşattı.

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal, Mehmet Akif’in sadece eserleriyle değil, bir eylem adamı olarak Milli Mücadeleye verdiği destekle gönüllerimizde taht kurmuş biri olduğunun altını çizerek “Mehmet Akif Ersoy gibi milletimize mâl olan değerlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara tanıtılması bizim tarihe olan sorumluluğumuzdur. Gençlerimizin onun vatan sevgisi, bağımsızlık inancı, bilgi birikimi ve mücadele azminden öğrenecekleri çok şey var. Bu yüzden, her yıl düzenlediğimiz bu anma törenlerinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu

Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal, okuduğu şiirlerle salonda bulunanlara duygulu anlar yaşatan Bedirhan Gökçe’ye katılımından ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etti. Bedirhan Gökçe ise böylesine anlamlı bir günde Sancaktepe halkı ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek düzenlenen geceden dolayı Başkanımız İsmail Erdem başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlginizi çekebilir

Alman şairden Türkçe şiirler

Alman şairden Türkçe şiirler

selyus