Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 7 Haziran 2016

Sancaktepe’de gençlik festivali coşkusu

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek 5. Geleneksel Gençlik Festivali, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek 5. Geleneksel Gençlik Festivali, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katılımıyla gerçekleşti. Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen festivale, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, eğitmen, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Yıl boyunca Sanat Kulübü Hat, Resim, Ebru, Kaligrafi branşı ve Fotoğrafçılık derslerine katılan, bu derslerde ürünler ortaya koyan öğrencilerin sergisinin açılışıyla başlayan program, Genç Gelecek Müzik Kulübü Bidon gösterisi ile devam etti. Gençler tarafından özveri ile ortaya konan eserleri çok beğendiğini dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem sonrasında Sinema Kulübü’nün “Küçüğün Penceresi” adlı kısa filmi izledi. Ayrıca Erdem, Birikim Okullarının düzenlemiş olduğu “Düş Gölgesi” kısa film yarışmasında “İyilik” adlı kısa film ile mansiyon ödülünü almaya hak kazanan Sinema Kulübü’nü tebrik etti.

 

Ardından fuaye alanına gezen İsmail Erdem, ebru, resim, hat workshop çalışmalarının yer aldığı Sanat Kulübü standını gezip, çalışmalar yaparak, “Genç Gelecek Hatırası” duvarının bulunduğu Fotoğrafçılık Kulübü standında fotoğraf çektirdi.

Festivalde konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem böyle bir etkinlikte bulundukları için mutlu olduklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Yıl boyunca derslere katılan ve sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını takdim eden Başkanımız İsmail Erdem, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Genç Gelecek Müzik Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu mini konserde katılımcılar, bağlamadan gitara, kemandan kemençeye kadar birçok dalda müziğin tadına vararak koro ve solo şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Genç Gelecek Tiyatro Kulübü’nün Hacivat ve Karagöz canlandırması yaparak hazırladığı komedi tarzı “Bu Dünya Bizim” adlı skeci katılımcıları eğlendirirken aynı zamanda düşündürdü.

Gençler, Hokey, Langırt, Masa Tenisi oyunlarının bulunduğu alanlarda gönüllerince eğlendi.

Çekiliş ile sürpriz hediyelerin verildiği programda ayrıca katılımcılara dondurma, süt mısır ve şerbet ikram edildi. Program, eğitmenlere çiçek takdiminin ardından son buldu.

selyus