Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 22 Temmuz 2015

Satılmış Şahin’den Umutlu Kasabası’na Osmanlı Çeşmesi

Yozgat ve İstanbul’un tanınmış hayırsever işadamı Av. Satılmış Şahin, hayır işlemeye devam ediyor. Daha önce birçok hizmette imzası bulunan Av. Satılmış Şahin, Yozgat Akdağmadeni İlçesi Umutlu Kasabası’na Osmanlı Çeşmesi yaptırarak hemşerilerine armağan etti.

Yozgat ve İstanbul’un tanınmış hayırsever işadamı Av. Satılmış Şahin, hayır işlemeye devam ediyor. Daha önce birçok hizmet ve hayır işinde imzası bulunan Av. Satılmış Şahin, son olarak Yozgat Akdağmadeni İlçesi Umutlu Kasabası’na Osmanlı Tarzı modern bir çeşme yaptırarak hemşerilerine armağan etti. Osmanlı Çeşmesinin maliyetinin 100 bin liranın üzerinde olduğunu notlarımız arasında görüyoruz.   

Doğduğu topraklara faydalı olabilmenin heyecanı içinde hemşerileriyle Umutlu Kasabası Meydanı’nda biraraya gelen Av. Satılmış Şahin, eserin açılışının ardından yaklaşık 1500 kişiye yemek ikramında bulundu ve gün boyu şenlikler düzenledi. Herkes tarafında çok sevilen ve sayılan tanınmış hayırsever Av. Satılmış Şahin, insanların hayır dualarını almak en büyük zenginlik olduğunu ifade etti.

Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da gurbette olan kalabalık bir gurubunda geldiği açılışa, Av. Satılmış Şahin ve eşi Gülkız Şahin’in yanısıra, Adalet Bakanı Bozdağ’ın Danışmanı Ayhan Can, Cumhuriyet Savcısı Murat Şimşek, Umutlu Kasabası Belediye Başkanı Hidayet Karabulut, Kırıkkale Yahşihan Müftüsü Hacı Osman Solmaz, Metropol Gazetesi’nin sahibi Mahmut Boydak, Ankara Umutlu Kasabası Dernek Başkanı Amir Çimen ve Umutlu Kasabası sakinleri katıldı.

Şununda altını çizerek vurgulamak gerekirse; Av. Satılmış Şahin, Ramazan Ayı Boyunca bir ay Umutlu Kasabası Meydanı’nda yüzlerce hemşerisini iftar sofralarında ağırladı.

AV. SATILMIŞ ŞAHİN, “BU GÜZEL ESERİ UMUTLU KASABASI HALKINA ARMAĞAN EDİYORUM”

Açılış öncesi önemli açıklamalarda bulunan Yozgat ve İstanbul’un tanınmış hayırsever işadamı Av. Satılmış Şahin, “Değerli dostlar, kıymetli hemşerilerim, bu güzel eserin yapımı sırasında kasabamızı belki biraz kirlettik. Ancak şimdi görüyoruz ki sizlere güzel bir eser kazandırmışız. Türkiye’de bundan başka sadece bir tane olan bu Osmanlı Çeşmesi’nin yapımında emeği geçen mimarımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Mimar Harun kardeşim İstanbul’dan gelerek bu güzel eseri bitirene kadar başından ayrılmadı. Allah kendisinden razı olsun. Biz, bu şadırvanı başta siz değerli hemşerilerim olmak üzere Umutlu Kasabamıza armağan ediyor ve bundan sonrada sizin koruyup kollamanıza bırakıyoruz. Bu güzel eserin anahtarlarını huzurlarınızda belediye başkanımız Hidayet Beye teslim ediyorum” dedi.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİS-İ ŞERİFİ

Ebu Hureyre (RA)’den rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: “İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.”

Bunlardan biri sadaka-i câriye, yani hayrı devam eden iyiliktir. Herkesin faydalandığı ve varlığı devam ettiği müddetçe sevabı da devam eden hayırlardır. Câmi ve Mescidler, mektep ve medreseler, yollar ve köprüler, çeşmeler ve sebiller.

 

Etiketler:
selyus