Ana Sayfa YAŞAM 22 Temmuz 2015

Beykoz Belediyesi’nden bayram hediyesi

Beykoz Belediyesi’nin katkılarıyla Paşamandıra Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Değirmendere Camisi Ramazan Bayramı’nda dualarla ibadete açıldı.

Paşamandıra sakinlerine çifte bayram yaşatan caminin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk ile ilçe sakinleri katıldı.

Temeli 31 Ocak 2014 günü atılan ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan caminin açılışında Hafız Muhammed Polat Kuran-ı Kerim okudu ve dualar edildi.

5 bin metrekare arsa üzerinde 500 metrekare kapalı alana çifte minareli olarak inşa edilen Paşamandıra-Değirmendere Cami, 1500 kişilik kapasiteye sahip.  

Açılıştaki konuşmasında, camilerin yapımının hayırseverlerin duyarlığına bağlı olduğunu kaydeden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “İlçedeki kamu binaları, okullar hastaneler ve ibadethanelerin sayısını artırmak buraların fiziksel koşullarını iyileştirmek topluma daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Değirmendere Camisi’nde de üzerimize düşeni yerine getirdik. Bundan sonra da bu tip hayır işlerinde hayırseverlerin ve toplumun yanında olmaya devam edeceğiz. Bayram günü açılışın yapılması ayrıca anlamlı ve güzel oldu.  Camilerin yapımında birçok kişinin emeği geçer, bu hayır işinde bir tuğla katkısı olan mutlaka mükâfatını alacaktır, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Başkan Çelikbilek, cami etrafı, şadırvan ve peyzaj çalışmalarında da gerekli desteği vereceklerini Kur’an Kursu ve kütüphane içinde yer tespiti yapıp bildireceklerini belirtti.

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş da konuşmasında toplumu bir araya getiren camilerin çoğalmasının insanların dine olan bağlılığını ve bir ülkenin din alanında gelişmişliğini gösterdiğini ifade ederek caminin yapımında emeği geçen herkese ve Beykoz Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Değirmendere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Remzi Çevik ise  “Bu eser, az ya da çok katkıda bulunan çok değerli isimsiz hayır sahiplerinin sayesinde yapılmıştır. Pek çok kişi buraya destek vermiştir. Hepsinden yüce Mevla’mız razı olsun. Sevgili Peygamberimiz ‘Kim bu dünyada bir mescit inşa ederse Allah da o kişiye cennette bir köşk hazırlar’. Bu cami inşaatında bir tek tuğlası dahi olan tüm hayır sahiplerinin Cennette birer köşk sahibi olmalarını arzuluyor, bunun için dua ediyoruz.” şeklinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Cami’nin yapımında Beykoz Belediyesi’nin büyük katkıları olduğunu kaydeden Çevik, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e ayrıca teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve hep birlikte öğlen namazı eda edildi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Çocukla çocuk olabilmek!

Çocukla çocuk olabilmek!

selyus