Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 18 Eylül 2016

Selçuklu Mimarisi Necmettin Erbakan Külliyesi açılmayı bekliyor

Milli Görüşün efsane liderlerinden eski başbakan rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı adı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in büyük özverileriyle Sancaktepe’de yaşatılacak. İstanbul’un örnek projeleri arasında gösterilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı tahmin ediliyor.

Sancaktepe Belediyesi, önemli bir eseri daha ilçeye kazandırmak üzere. Eski Başbakanlardan, Milli Görüşün efsane ismini Necmettin Erbakan’ın adı mega külliyeye verildi. Kurulalı daha henüz 7 yıl olmasına rağmen Sancaktepe İlçesini imrenilen bir kent haline getiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yerel yönetimler tecrübesiyle gençlerin geleceğine çok büyük katkı sunacak olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’ni ilk temelinden, bugünkü halini alıncaya kadar gözünün nuru gibi takip etti. Yakın bir tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması beklenen bu mega proje Selçuklu Mimarisi özelliği ile inşa edildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’ni, gençlerin istikbali için çok önemsediklerini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Selçuklu Mimarisiyle inşa ettiğimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi açılışa hazır hale geldi. 70.000 kitap kapasiteli kütüphane bölümü, okuma salonları, kıraathaneler, derslikler, kültür sanat atölyeleri, seminer salonu ile muhteşem bir eser. Çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi. 

selyus