Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Eylül 2016

Eren Erdem, Yavuz Sultan Selim için ‘o kanlı, zalim’ dedi

Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği tarafından düzenlenen ‘Sözümüz Kutsaldır’ etkinliğinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Eren Erdem, “O kanlı, zalim Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, ‘Pir Sultan Abdal Köprüsü’ yapana kadar siyaseti bırakmayacağıma dair kendime söz verdim.” dedi. 

Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği tarafından düzenlenen ‘Sözümüz Kutsaldır’ adı verilen etkinliğe katılan CHP Milletvekili Eren Erdem, etkinliğin amacına uygun konuşması gerekirken ne gariptir ki sırf Alevi vatandaşlara şov ve provokatörlük yapmak için Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü bahane ederek Osmanlı’nın ilk halifesi Selim’e ağır hakaretlerde bulundu.

 

EREN ERDEM, ALEVİ VATANDAŞLARIMIZI KIŞKIRTMAYA MI ÇALIŞIYOR?

Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği tarafından düzenlenen ‘Sözümüz Kutsaldır’ adı verilen etkinlikte bir konuşma yapan CHP’li Eren Erdem, Alevi toplumunun Türkiye’de laiklik, demokrasi ve barışın çimentolarından birisi olduğunu iddia ederken Osmanlı’nın ilk halifesi olan Yavuz Sultan Selim’e ağır hakaretlerde bulundu. Ecdada söven Eren Erdem, “O kanlı, zalim Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, ‘Pir Sultan Abdal Köprüsü’ yapana kadar siyaseti bırakmayacağıma dair kendime söz verdim. Ülkenin vergileriyle yapılan kurumlara; kanlı, faşist, zalimlerin isimlerini verdirmeyeceğiz” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

selyus