Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 15 Aralık 2016

Sibel Eraslan, “Bir şehrin düşmesi bir toplumun düşmesi demektir”

Yazar Sibel Eraslan, “Bir şehrin düşmesi bir toplumun düşmesi demektir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.”

Akademi Nisa, birbirinden değerli hoca ve sanatçılarla Ümraniyeli hanımları buluşturmaya devam ediyor. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve Akademi Nisa öğrencileri katıldı.

Ümraniye Belediyesinin kültür ve eğitim faaliyetlerinden olan, Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları Yazar Sibel Eraslan ve UKADER Genel Başkanı Fatma Genç Ünay oldu.

Programda örnek kadınlar konusunu anlatan Yazar Sibel Eraslan; Halep’te yaşanan zulüm hakkında Akademi Nisa öğrencilerine; “Bir şehrin düşmesi bir toplumun düşmesi demektir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin sözünü hatırlatarak, Akademi Nisa derslerini dinleyen hanımlarımıza bu konuda bir himaye görevi düşmektedir” dedi. Akademi Nisa öğrencilerinin Eraslan’dan, Hz. Meryem konusunu dinledikleri ilk ders, yoğun katılımla gerçekleşti. Eraslan’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla ders sona erdi.

Ardından Kadın STK’lar “UKADER” ile Dünya’da 3.Sektör Algısı ve Kadın Sivil İnisiyatiflerin Politika Belirleme Rolü dersini işleyen Fatma Genç Ünay; Halep’te yaşanan zulüm hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sivil toplum kuruluşlarının toplumuzdaki değerleri üzerine konuştu. Avrupa’daki Müslüman kadın üzerine anlatımlarda bulunan Ünay, kadınların STK’lara katkılarından da bahsetti. Program Ünay’ın, katılımcıların sorularını cevaplamasıyla son buldu.

selyus