Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 20 Ağustos 2023

Şile Bezi Festivali’nin finali Ebru Yaşar ile gerçekleşti

Şile Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Şile Bezi Festivali’nde şarkıcı Ebru Yaşar binlerce hayranına Şile Etkinlik alanında müzik ziyafeti verdi.

Uluslararası 34. Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri kapsamında final akşamı son konser ünlü şarkıcı Ebru Yaşar, kendi şarkılarının yanı sıra sevilen şarkıları sevenleriyle birlikte söyledi.

Şile ile ilgili anılarından bahseden Ebru Yaşar, “Yıllar öncesi Anadolu’dan İstanbul’a geldim ve bu sahilde şarkısı için ilk defa geldik ve denizin kenarında, kayalıklar arasında bu sahilde şarkısının klipini çektik. Sonrasında “Aşkımız Buraya kadar”, “Seni Anan Benim İçin Doğurmuş” şarkılarımıza klip çekimi için Şile’ye geldim. O zamanlardan bu zamana gelmemiştim ama yollar yapılmış, ilçe girişinde Şile Bezi motifli ışık görselleriyle ilçeye giriş yaptık. Gerçekten Şile artık turizm noktasında gelişen bir ilçe olmuş. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız olma üzere Şile’nin gelişimi için emek sarfeden herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu akşam Şile’de konser vermemize sebep olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Şile Belediye Başkanı Sayın İlhan Ocaklı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN OCAKLI, KATKILARINDAN DOLAYI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY VE BAKANLIĞA TEŞEKKÜR ETTİ

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ise: “Şarkılarını yıllardır zevkle dinlediğimiz hatta zaman zaman söylemeye çalıştığımız Ünlü sanatçımız Ebru Yaşar hanımefendiyle dolu dolu muhteşem geçen festivalimizin finalini gerçekleşmesinden çok mutluyum. 7 gün boyunca konser alanımızda ve Şile Bezi Festivali etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerimize, gençlerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu önemli organizasyonu gerçekleştirmemizde bizlere katkılarıyla destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Bakanımız sayın Mehmet Ersoy’a da şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca festivalimize destek sağlayan tüm STK’larımıza, Şile Turizm Derneğimize, Şile Bezi esnaflarımıza ve iki yıldır festivalimizde bizlere çözüm ortağı olan işletmelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sanatçıya Şile Bezi hediye etti. Ayrıca sanatçı Ebru Yaşar’ın ısrarı üzerine “Erik Dalı” türküsü eşliğinde karşılıklı oynadılar. İzleyenlerin alkışlarıyla destekledikleri sanatçı Ebru Yaşar ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın birlikte şarkı söylemesi ve oynamaları muhteşem final akşamında helal olsun sana İlhan Başkan yorumlarıyla hafızalarda kalacak.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı geçtiğimiz günlerde Şile Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun konserinde tek başına çıkıp “Eski Dostlar” isimli şarkıyı okuyarak her zaman olduğu gibi kibirden uzak, doğal, samimi halkın içinden biri olarak medeni cesaretini sergilemişti. Nurcan Kırcalı / Haber Şile

selyus