Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ağustos 2023

Gürsel Tekin’den Ali Babacan’a, “Yazıklar olsun, gerçekten yazıklar olsun”

Katıldığı programda CHP’ye yüklenen ve “CHP kendi başına herhangi bir seçime girse kazanması mümkün mü ya? Siz hayal mi görüyorsunuz?” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a CHP’li Gürsel Tekin’den tepki geldi. Tekin, “Yazıklar olsun. Gerçekten yazıklar olsun. Bu CHP emekçileri sahada, sokakta yemediler yedirmediler size çalıştılar” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılan seçimler öncesi büyük tartışmalarla kurulan ‘altılı masa’nın liderleri, kaybedilen seçim sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘pişmanlık’ sözlerinin ardından bir açıklama da CHP ile ortak liste yaparak Meclis’e 15 vekil gönderen DEVA Partisi’nin lideri Ali Babacan’dan geldi.

Babacan, “CHP kendi başına herhangi bir seçime girse kazanması mümkün mü ya? Siz hayal mi görüyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Babacan ayrıca “Biz 6 partinin uyum içinde ülkeyi yönetebileceği güvenini halkın çoğunluğuna veremedik” şeklinde itirafta bulundu.

CHP eski illetvekili Gürsel Tekin, katıldığı programda Babacan’ın bu sözlerine tepki gösterdi.

“GERÇEKTEN YAZIKLAR OLSUN”

“Sayın genel başkanımız seçimden hemen sonra bütün saldırılara, eleştirilere, hakaretlere rağmen bir tek siyasi partiyi tartıştırmadı. Yazıklar olsun. Gerçekten yazıklar olsun” diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kim konuşmuş Sayın Babacan? CHP Genel Başkanından böyle bir laf duydunuz mu? Sayın Davutoğlu? Sayın Akşener? Ya ne bu ya… Ayıp gerçekten ayıp. Bütün içerideki, dışarıdaki gazetecilerin parti içindeki muhaliflerin eleştirisine rağmen sayın genel başkanımız aslanlar gibi Altılı Masa’ya sahip çıktı. Bu CHP emekçileri sahada, sokakta yemediler yedirmediler size çalıştı. Bu cevabınız kimse Sayın Babacan? Başarının ortakları çoktur. Başarısızlıkların da mazeretleri o kadar çok ki inanılır gibi değil. Herkesin kendine göre bir gerekçesi var.” Türkiye gazetesi

selyus