Ana Sayfa SİNEMA 23 Temmuz 2023

Şile’nin sokakları nostalji filmlerle adeta sinema perdesine dönüşüyor

Şile Belediyesi, sanatsal ve kültürel yaşamı destekleyerek vatandaşlarına keyifli etkinlikler sunmaya devam ediyor. Bu yaz aylarında da nostaljik bir atmosferde gerçekleşen “Açık Hava Sinema Günleri” ile Şile’nin sokakları adeta bir sinema perdesine dönüşüyor. Başkan Ocaklı, “Kültür, bir toplumun kalbidir ve kimliğini belirler. Şile’de düzenlediğimiz açık hava sinema günleri, bizlere bu özel kimliği ve kültürel zenginliği yansıtan birer perde açıyor” dedi.

ŞİLE’DE SİNEMA NOSTALJİSİ

Şile Belediyesinin nostaljik geleneği “Açık Hava Sinema Günleri”, Temmuz ayında yeniden başladı. Şile Anadolu Lisesi’nde (Taş Mektep) ve Ağva Ek Hizmet Binası’nda kurulan açık hava sinemasında, sinemaseverler yazlık filmlerle keyifli akşamlar geçiriyorlar. Sinema Geceleri, Şile için unutulmaz bir yaz klasiği haline gelmeye devam ediyor. Her hafta aile filmleri ve nostaljik yapıtlarla dolu günler sunan etkinlik, katılımcılara keyifli anlar yaşatıyor.

“KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZİ YANSITAN BİR PERDE AÇIYORUZ”

Şile Belediyesinin önemli bir geleneği olan Sinema Günleri’nin tüm ilçeyi bir araya getirdiğini belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Kültür, bir toplumun kalbidir ve kimliğini belirler. Şile’de düzenlediğimiz açık hava sinema günleri, bizlere bu özel kimliği ve kültürel zenginliği yansıtan birer perde açıyor. Sanatın büyülü dünyasında kaybolurken, geçmişimizi ve değerlerimizi yeniden keşfediyor, geleceğe kültürel bir miras bırakma sorumluluğuyla doluyoruz. Her film, her sahne, kalplerde bıraktığı izlerle Şile’nin tarihini ve ruhunu aydınlatıyor. Sıcacık yaz akşamlarında buluşan sinemaseverler olarak, kültürel boyutu derinleştiren bu etkinliklerle bir aradayız. Birlikte yaşadığımız bu kültürel şölen, hepimizi daha da güçlendirerek, köklerimizle bütünleştiriyor ve gelecek nesillere ilham veriyor.” diye konuştu.

YAZ AKŞAMLARININ BULUŞMA NOKTASI AÇIK HAVA SİNEMASI

Sinema Günleri’nde perdeye yansıyan ilk film Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit ve Aysun Güven’in başrollerini üstlendiği 1975 yapımı “Bir Araya Gelemeyiz” oldu. İzleyiciler kendilerine sunulan taze patlamış mısır ile sinema deneyimini tam anlamıyla yaşama fırsatı buldu.  Açık hava sinema etkinlikleri bu hafta da dopdolu geçti; “Tay” adlı animasyon filmi ile Kenan İmirzalıoğlu, Tuğçe Kazaz ve Mustafa Alabora’nın rol aldığı romantik film “Uzun Hikâye” izleyicilerle buluştu. Şile için keyifli bir yaz klasiği olan, Sinema Geceleri gösterimleri kapsamında birbirinden güzel aile filmleri nostalji dolu günler yaşatmaya devam edecek. Etkinliklerden haberdar olmak için Şile Belediyesi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

selyus