Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Temmuz 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu dahil CHP’de sicili temiz kimse yok mu demek istemiş (!)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na adeta rest çekti. CHP Genel Merkezi’nde yapılan Belediye Başkanları toplantısında ortamın gerildiğini iddia edildi. Toplantıda yapılan konuşmalarının sonunda söz alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, isim vermeden İmamoğlu’na cevaben “Para pul ilişkisi olmayan, lekesiz birini bulursanız, getirin Genel Başkanlığı bırakacağım” demiş!

BU AÇIKLAMADAN DA CHP DE İMAMOĞLU DAHİL TEMİZ KİMSE YOK ANLAMI ÇIKAR (!)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmemesi durumunda yerel seçimlerde aday olmayacağı iddia edildi. Gazeteci Yalçın Bayer, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na “Siz genel başkanlığa devam ederseniz yerel seçimlerde ben yokum.” dediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı sona erdi.

CHP Genel Merkezi’nde yapılan toplantı, 4 saat 10 dakika sürdü.

Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gazetecilerin, toplantının içeriğine ilişkin sorusu üzerine, “Öz eleştiriler yapıldı, hatalar ve kusurlar nelerdi, ne yaptık ve bir daha tekrarlamamak için ne yapmamız lazım…” dedi.

Büyükerşen, “Toplantıda değişim konusu açıldı mı?” sorusunu, “Değişim konusu, zaten ihtilafın ana nedenleri değişim mi, yenilenme mi, dönüşüm mü, o kavramlar bile orta yere atılmış, derinlemesine üzerinde düşünmediğimiz konular.” şeklinde yanıtladı.

“Toplantıda gündeme geldi mi, konuyu açan belediye başkanı oldu mu?” şeklindeki soruya Büyükerşen, “Tabi açan belediye başkanı arkadaşlarımız da oldu.” dedi.

“Sayın İmamoğlu mu açtı?” sorusuna Büyükerşen, “Hayır İmamoğlu da kendi düşüncelerini söyledi.” cevabını verdi.

Büyükerşen, “Bir gerilim yaşandı mı?” sorusu üzerine, “Bana göre yaşanmadı ama ‘yaşandı’ diyenler olabilir mi bilmem. Yoksa Genel Başkan çok detaylı açıklamalar yaptı.” dedi.

“Toplantıdan uzlaşı mı yoksa daha büyük bir ayrışma mı çıktı?” sorusuna ise Büyükerşen, “Ayrışım falan çıkmadı gördüğüm kadarıyla. Hepimiz şapkamızı önümüzü koyduk, düşündük. Genel Başkan şimdiye kadar yaptığımız, yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı.” yanıtını verdi.

Toplantıya, CHP’li 250 belediyeden 36’sı mazeret bildirerek katılmadı.

İMAMOĞLU RESTİ ÇEKTİ: “BEN YOKUM”

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, 2024’teki yerel seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Gazeteci Yazar Yalçın Bayer, CHP Belediye Başkanları toplantısında konuşan İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” dediğini belirtti. Bunun üzerine yaşanan tartışmaları da Bayer sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘sızdırılan video’nun ardından ilk kez bir araya gelirken toplantıda sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

Toplantıda yaşanan tartışmaları sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Yazar Yalçın Bayer, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun karşı karşıya geldiğini aktardı.

İMAMOĞLU: “DİNLEYECEKSİN”

Bayer, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” dediğini paylaştı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile İmamoğlu’nun da tartıştığını da aktaran Bayer, şunları söyledi:

“Bugün CHP Belediye Başkanları toplantısında konuşan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” demiş, bunun üzerine Ahmet Akın, İmamoğlu’na “Konuşmanızı toparlayın” dediğinde, “toparlayamam, dinleyeceksin” karşılığını vermiş. Olmuyor, ayıp.”

“SENDE PARTİ RUHU YOK”

“CHP belediye başkanları toplantısında bir vaka daha.

İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile sert bir şekilde tartışmışlar. “Sende parti ruhu yok, daha sen yenisin” demiş, Kerimoğlu. CHP’ye yazık, büyük abiler duruma hemen müdahale etmeli..” Akşam gazetesi

selyus