Ana Sayfa TARİH 5 Mart 2022

Şerife Bacı Üsküdar’da anıldı

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından Kastamonulu Şehit Şerife Bacı, ölümünün 100. yıldönümünde Üsküdar’da anıldı.

Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) ve Kastamonu Sanat Kurulu işbirliği ile hazırlanan Şehit Şerife Bacı Belgeseli” Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterildi.

Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı ve Belediye Meclis Üyesi Esat Kalay ve KAS-DER-FED Başkanı Fatma Kıranoğlu’nun gayretleriyle gerçekleşen anma gecesine eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kastamonulular katıldı.

Şerife Bacı’yı anma gecesiyle ilgili bir açıklama yapan KAS-DER-FED Başkanı Fatma Kıranoğlu, “Kastamonu, tarihimizde hiç işgal almamış, Kurtuluş Savaşında yurt genelinde nüfus bazında en çok şehit vermiş illerimizden biridir. Adını tarihe altın harfler ile yazdırmış geçmişin ve bugünün kadınlarının medarı iftiharı olmuş, Kastamonulu Şehit Şerife Bacımızı ölümünün 100. yılında rahmet ve minnetle yad etmek istedik. Programımıza katılan tüm konuklarımıza, bizi bu güzel salonda ağırlayan Üsküdar Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

selyus