Ana Sayfa TARİH 15 Eylül 2022

Sultan Vahdettin

Araştırmacı vatansever  Erdem Koçoğlu,

“Sultan Vahdettin, son günlerde, CHP’nin en alttan en üste kadar üzerinde İttifak ettikleri tek konu Vahdettin’in hain olduğudur!

Suriye daha yıkılmadan, Şam’da Sultan Vahdettin’in kabrini ziyaret etmiş, ruhuna fatiha okumuş biri olarak söylüyorum ki, bunların derdi Sultan Vahdettin değil; Osmanlı’dır, tarihimizdir, değerlerimizdir, geçmişimizdir.

Sultan Vahdettin için “İngiliz dostu” demeyi sadece tarih bilmemekle açıklayamayız; aynı zamanda akıldan/izandan/mantıktan da mahrum olmak gerekiyor.

Neden?

Çünkü zaten Sultan padişahtı ve tahta oturuyordu. İngilizler ve beraberindekiler Sultan’ı tahttan indirmek ve bugün Sultan’a “hain” diyenlerin dedelerini tahta geçirmek için geldiler ve bunu başardılar.

1- Sultan kaçmadı, ülkesinden sürgün edildi. Zelil bir hayata düçar ettiler. Cenazesini bile Müslümanlar para toplayarak Şam’a taşıdılar.

2- Giderken hazineden bir çekirdek almadan, sadece şahsına ait Kur’an-ı Kerim’i alarak ayrılmak zorunda kaldı.

3- Atatürk bile bunların söylediğini yalanlıyor.

4- Sultan Vahdettin’i Koruma Kanunu yok. Kaldıralım Koruma Kanunu’nu, ideolojik saplantılardan uzak, tarih bilimi gerçekleri ortaya çıkarsın.

Allah’a şükür:

Biz 1923’de topraktan çıkmış nevzuhur/kösüz değiliz. Bu arkadaşlar belki 1920’de tarlaya ekilmiş, 1923’de hayat bulmuş olabilirler. Onların köksüzlükleri onları bağlar.

Fakat biz,

Cumhuriyet için Osmanlı’yı inkarı ret ediyoruz.

Cumhuriyet, Osmanlı’nın babasından utanan çocuğudur!..

Son olarak,

Kılıçdaroğlu istediği kadar “helalleşme” seansları yapsın; CHP, kurumsal olarak günah işlemeye, tarihimize, değerlerimize hakaret etmeye devam ediyor. İflah olması da mümkün görünmüyor.

İlave,

6’lı masada Sultan Vahdettin’e “hain” diye saldırılar/öğürmeler hiç gündeme gelecek mi?

Çok merak ediyorum!..

#ErdemOsmanlıTorunudur” (Erdem Koçoğlu)

selyus