Ana Sayfa YAŞAM 16 Eylül 2022

Camiyi bir günde yıktılar, yenisi için üç yıldır çivi çakmadılar!

Silivri açıklarında 2019 yılında meydana gelen depremde hasar gören, bir süre sonra ekiplerce kontrollü olarak yıkılan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii 3 yıldır akıbetini bekliyor.

26 Eylül 2019 tarihinde Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde, Avcılar’da bulunan 40 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin bir minaresi yıkılmıştı. Yapılan tetkiklerin ardından depreme dayanıklı olmadığı belirlenen cami tamamen yıkılırken, yetkililer yerine yeniden cami yaptırılacağını açıklamıştı. Aradan geçen 3 yıla rağmen cami için henüz bir proje bile çizilmedi. Vatandaşlar, E-5 kenarında bulunan ve sembol haline gelen caminin yeniden yapılmasını istiyor.

Tüm Avcılar halkının caminin yapılmasını beklediğini söyleyen Yüksel Karabağ, “Cami istiyoruz, illaki istiyoruz, cami yapılmaz mı? Buraya metrobüs toplama merkezi mi ne olacak diyorlar, onun için yapılmamış. Sadece ben değil Avcılar’ın hepsi caminin yapılamasını istiyoruz” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, “Biz burada oturmuyoruz ama tabi ki yapılmasını istiyoruz. Camiler öyle yıkık dökük kalmasın. İnşallah yapılır” dedi. Medeni Topaloğlu / İHA

selyus