Ana Sayfa TARİH 26 Nisan 2018

Ümraniye’de ‘Diyâr-ı Memalik-i Osmani’ programı düzenlendi

Osmanlı medeniyetinin nakış nakış işlendiği Osmanlı şehirlerinin anlatıldığı ‘Diyâr-ı Memalik-i Osmani’ programlarının ikincisi Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve Cemali Ergül, eski Milletvekili Hüseyin Kansu, Genç Müslümanlar Teşkilatı Üyesi Prof. Dr. Camalüddin Latiç, Yazar Hasan Yıldırım Ağanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışı ile başlayan program Ümraniye Belediyesinin Bosna-Hersek’te yapmış olduğu etkinlikler, programlar ve kültür merkezini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Kıymetli misafirlerimiz bugün, Diyar-ı Memalik-i Osmanî’den: Saraybosna adlı programımıza hoş geldiniz” dedi. Ardından Ümraniye Belediyesinin düzenlediği Diyar-ı Memalik-i Osmanî’den programlarıyla alakalı bilgi verdi. Osmanlı Devleti’nin geniş coğrafyasından bahsederek konuşmalarını sürdüren Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Osmanlı coğrafyasında bizim medeniyetimizin nasıl bir millet olduğumuzun en büyük ispatları o zamanda yapılan camiler, medreseler hanlar gibi mimari eserlerle tarihi belgelerdir. TİKA; bütün balkan coğrafyasında olduğu gibi özellikle Bosna’da, Bosna’nın da incisi Saraybosna’da, oradaki eserleri birer birer ayağa kaldırmıştır. Bu programları uygulayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can Bey, balkanlara karşı özel bir vefa ve özel bir hissiyat taşıyor. Dolayısıyla orada da bir kültür merkezi yapmak başkanımıza nasip oldu. Kendisi de bugünkü programımıza bir yakınını kaybettiği için gelemedi. Belediye Başkanımızın sizlere özel selamlarını iletiyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Program, yapılan Diyâr-ı Memâlik-i Osmanî’den Saraybosna adlı panelin yapılmasıyla son buldu.

 

selyus