Ana Sayfa TARİH 21 Kasım 2023

Ümraniye’de Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi açıldı

Osmanlı İmparatorluğu’nun, fethettiği topraklardaki halkların giydiği kıyafetler, takılar ve yaşam kültürüne ait objelerden oluşan Osmanlı Halkı Kıyafetleri Sergisi, Ümraniye Belediyesi tarafından 300 yıllık 750 özel koleksiyon ile ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkardı. Başkan İsmet Yıldırım serginin açılışını yaparak “Bu kadar değerli eserleri bir araya getirmek; aşk işidir, gönül işidir” dedi.

Ümraniye Belediyesi, Uluumay Vakfı’nın özel koleksiyonundan oluşan Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi’ni Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde vatandaşlarla buluşturdu.

17 ve 20. yüzyıl arasındaki dönemi kapsayan sergide, din adamlarının kıyafetlerinden gelinliklere, dergâh kültüründen kahve kültürüne, kapı tokmaklarından kişisel bakım malzemelerine kadar 200 ila 300 yıllık tamamının orijinal olduğu 750 parça eser sergilendi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da serginin açılış kurdelesini keserek, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Yıldırım,

“Bu kadar değerli eserleri bir araya getirmek; aşk işidir, gönül işidir. Sergiyi gezerek Osmanlı Medeniyeti’nin neler yaptığını görerek ilham almalıyız. Sergimiz, Ümraniye’de başladı. İnşallah İstanbul’da da başlangıç olur tüm vatandaşlarımızı sergimizi gezmeye davet ediyorum” dedi.

Vatandaşlar, Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi’ni 20 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasında saat 09.00 – 17. 00 saatleri arasında Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

selyus