Ana Sayfa TARİH 26 Kasım 2016

Yavuz Bahadıroğlu, “Ayasofya’ya ayakkabı ile girilmez!”

Fasl-ı Siyaset programının konuğu olan tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, “481 sene biz Ayasofya’da Namaz kıldık. Fetih Ordusu’nun secde ettiği yere müzedir diye ayakkabı ile giriyorsunuz ama ben ayakkabılarımı çıkartıp giriyorum, çünkü Camiye ayakkabı ile girilmez” dedi.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın 14 yıl önce başlattığı Fasl-ı Siyaset programları devam ediyor. İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde gerçekleşen “Yeni Türkiye, Yeniden Kurulurken” temalı 98. Fasl-ı Siyaset programının konuğu olan tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, uzun yıllar Namaz kılınan Ayasofya’nın daha sonradan müzeye çevrildiğini hatırlatarak; “481 sene biz Ayasofya’da Namaz kıldık. Fetih Ordusu’nun secde ettiği yere müzedir diye ayakkabı ile giriyorsunuz ama ben ayakkabılarımı çıkartıp giriyorum, çünkü Camiye ayakkabı ile girilmez” diye konuştu.

Belgelerle konuşmasını yapan Bahadıroğlu, ülkemiz üzerinde tarihte oynanan kirli oyunların benzerlerinin oynandığını, bu şer odaklarının üstesinden ancak birlik olarak gelebileceğimizi ifade etti.

Programın sonunda kapanış konuşmasını yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, katılımlarından dolayı Yavuz Bahadıroğlu’na isminin hat yazısıyla kaligrafi edildiği çini tabağı takdim ederek, teşekkür etti. 

selyus