Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT, YEREL YÖNETİMLER 25 Aralık 2016

Ümraniye’de ‘Hamsi ve Kültür’ Festivali’ buluşması

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ümraniyelileri 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda ‘Hamsi ve Kültür’ Festivali’nin dördüncüsü gerçekleşti.

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda, Ümraniye Belediyesi’nin katkıları ve öncülüğünde, Ümraniye Rizeliler Derneği’nin organizasyonu ile bu yıl 4. Gerçekleşen Geleneksel Hamsi ve Kültür Festivali, 3 gün boyunca devam etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın öncülüğünde gerçekleşen Hamsi ve Kültür Festivali’ne AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk, Hasan Sert ve Osman Boyraz, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Programdaki konuşmasına Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ederek başlayan Ümraniye Rizeliler Derneği Başkanı Necmettin Birinci, “Hamsinin güzelliğini ve lezzetini vatandaşlarımızla paylaşarak, meydanlarımızda da millî birlik ve beraberliği göstermek istiyoruz” dedi.

BAŞKAN CAN, “KUT’ÜL AMARE’DE, ÇANAKKALE’DE BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN KARDEŞLERİMİZİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “4.sünü icra ettiğimiz hamsi festivalimiz, bunlar acı günlerimiz olduğu için bu yıl ‘hamsi ve horon’ festivali olarak değil ‘hamsi ve kültür’ festivali olarak gerçekleşiyor. Gün birlik olma günü; gün diri olma, iri olma, bir olma günüdür. Zaman teröre karşı yekvücut olma zamanıdır, terörün yakıp yıktığı kardeşlerimizin hayata tutunmalarını sağlamalıyız. Halep, Musul, Kerkük… Bunların hepsiyle biriz, Kut’ül Amare’de, Çanakkale’de bizi yalnız bırakmayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Türk askerinin yaptığı çalışmalarda başarıya ulaşması için dua eden Başkan Hasan Can, “Zaman birlik ve kardeşlik zamanıdır, biz de hamsi festivali vesilesiyle birliğimizi meydanlara taşımak istedik. diye konuştu. Başkan Can, konuşmasının sonunda şehitlere rahmet ve gazilere şifa diledi.

MİLLETVEKİLİ KÜLÜNK, “GÜZEL GÜNLER ÇİLESİZ GELMEYECEK”

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, programda yaptığı konuşmada “Bütün bu sıkıntılardan rahmet çıkacak inşallah, yeise mahal yok. Tarih bize zorlu mücadelelerin ardından büyük zaferleri müjdeler” şeklinde konuştu. Türkiye coğrafyasının öneminden ve güzelliğinden bahseden Külünk, güzel günlerin çilesiz gelmeyeceğini söyleyerek umutla çalışmanın önemini anlattı.

Programda protokolün, vatandaşlara hamsi dağıtmasının ardından etkinlik gün boyu devam etti.

 

selyus